Zurück

Església de Vallbona

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

L’incendi sofert durant la guerra del 1936 deixà l’església vella de Sant Bartomeu de Vallbona –com tantes altres esglésies catalanes- inservible per al culte. Per aquest motiu al gener del 1940 el rector fa una sol.licitud al Bisbat per la seva reconstrucció, la qual fou aprovada amb data del 4 de març del 1941.  Aquesta  reconstrucció sembla que es pretenia fer aprofitant les parets mestres i façana de l’església vella.

En un document del 4 d’octubre de 1944 es parla ja d’un nou temple per al qual havien adquirit immoble i solar.  Entretant, el 6 de març de 1945, els serveis religiosos es feien en una església provisional. El local de les Escoles va ser també habilitat com a església provisional, traslladant les Escoles a un altre indret, la qual cosa provocà queixes per part de la ‘Inspección Provincial de Enseñanza Primaria’ amb data del 21 d’octubre de 1949 ja que l’Escola no era parroquial.

Finalment l’església nova es va poder inaugurar el 6 de juliol de 1952.

La consagració de l’altar major es va fer el dia de Sant Bartomeu, 24 d’agost de 1955, segons “fórmula breve de altar portátil”.  Per a la construcció d’aquesta nova església es van utilitzar les pedres de l’església vella de Sant Bartomeu.

El 1941 es compren dues noves imatges de metall de la Mare de Déu per a les bacines, i el 1946 una bacina nova. El 1976 es va fer la reparació d’una de les dues bacines.

 

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen