Paisatge de les Valls de l'Anoia
Montserrat des de les Valls de l'Anoia
Zurück

Valls de l'Anoia

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Conca d'Òdena avall

L’espai natural de les Valls de l’Anoia ressegueix el curs fluvial del riu Anoia al sud-oest de la comarca i és un dels espais més desconeguts de Catalunya. 

Aquest espai natural està format per tot un seguit de petites valls, encaixades per turons i altres elevacions orogràfiques, formades tant per elements calcaris com silícics. El riu Anoia estructura l’espai deixant turons amb cims plans on es desenvolupa bona part de l’agricultura.

El PEIN Valls de l’Anoia constitueix una bona mostra de l’ambient mediterrani propi, presentant una barreja d’àrees boscoses, dominades pel pi blanc a les solanes i amb la presència d’alzina i roure martinenc als vessants obacs. Representa també una zona important de nidificació i caça de l’àguila cuabarrada (Hieraatus fasciatus).

En aquesta zona d’alt interès natural hi domina l’agricultura de secà, caracteritzada pel cultiu d’ordi i les vinyes tradicionals amb cellers de gran prestigi repartits per dites valls. En ressaltem també el conreu del préssec i la fruita dolça de la Fortesa amb la denominació ADV Fordal i el magnífic paisatge florit que apareix a la primavera.

La zona gaudeix d’un variat patrimoni cultural, incloent fortificacions (castell de Piera o Cabrera) a més d’algunes ermites (Sant Nicolau del Freixe) i grans masos del segle XIV (Can Feixes). També conté varis elements de patrimoni natural com les pinedes de Can Gallego o de Can Ferrer del Coll amb la presència de pins monumentals

Mitjançant les 12 rutes que us proposem descobrireu el ric patrimoni natural i cultural de la zona i les seves singularitats. Us recomanem que tasteu la gastronomia de la zona i descanseu en els allotjaments rurals amb què compta.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament de Piera
93 778 82 00
Ajuntament de Masquefa
93 772 50 30
Ajuntament de la Torre de Claramunt
93 801 03 29
Ajuntament de la Pobla de Claramunt
93 808 60 75
Ajuntament de Vallbona d’Anoia
93 771 80 02
Ajuntament de Cabrera d’Anoia
93 774 90 17
Ajuntament de Capellades
93 801 10 01
Ajuntament dels Hostalets de Pierola
93 771 21 12

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Valls de l'Anoia

Es mostren 1 - 10 de 12
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Valls de l'Anoia

Es mostren 1 - 10 de 10
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Valls de l'Anoia

Es mostren 1 - 10 de 42
 • Filter by type
  Thema