Vinyes a la vall del riu Anoia
Terrasses de l'Anoia.
Pineda de Can Ferrer del Coll
Marges fluvials a la vall del riu Anoia
Riu Anoia
Zurück

La pineda de Can Ferrer del Coll

Route
25/02/2019
Datenblatt

Einleitung

Un paisatge fluvial i una pineda de gran valor

Passejada que permet enfilar-nos breument fins a tenir unes bones vistes, tant de la zona de la vall del riu Anoia com de més enllà. Després baixem cap al riu Anoia, entre càdecs i veient les escarpades terrasses fluvials d’aquest paratge natural protegit. Passarem per Can Ferrer del Coll i, tot seguit, visitarem una pineda monumental. Acabarem la passejada fregant la riba del riu i anant a treure el cap a dues de les fonts més emblemàtiques de l’indret.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  1 Stunde 45 Minuten
 • Slope
  146.00 meters
 • Entfernung
  5.00 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Geologia
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Un paisatge fluvial i una pineda de gran valor

El poble del Bedorc, del municipi de Piera i d’uns 250 habitants, es troba lleugerament enfilat en una terrassa fluvial a l’esquerra del riu Anoia. El poble té els seus orígens en el castell militar del segle X i el posterior repoblament del lloc després del període islàmic. A poc a poc s’anaren implementant els primers masos habitats i durant el segle XVIII i XIX es va formant el nucli actual. El poble es troba al bell mig de l’espai natural protegit de les Valls de l’Anoia, dins dels límits del qual transcorre el present itinerari.

L'Espai Natural Valls de l'Anoia constitueix una bona mostra de l'ambient mediterrani propi, presenta una barreja d'àrees boscoses, dominades pel pi blanc (Pinus halepensis) a les solanes i amb la presència d'alzina (Quercus ilex) i roure martinenc (Quercus humilis) a les vessants obagues; alternat amb camps de cereals, vinya i altres fruiters de secà. Les brolles de romaní, les clarianes i erms, completen aquest mosaic vegetal. Juntament amb els cingles, representa una important zona de nidificació i caça de l'àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus)

Sortim del Bedorc per l’anomenat camí dels Vots, travessant el pla, per enfilar-nos tot seguit a la breu altura de la Coma, suficient però per poder fruir d’una vista panoràmica de la zona oberta als quatre vents. Tot seguit descendirem cap a la vall del riu Anoia, tot baixant per un vessant cobert d’una pineda en creixement en què podrem veure bons exemplars de càdec, fàcilment confusible amb el ginebre i el ginebró.

Abans d’arribar al riu pròpiament dit, tindrem una bona panoràmica de part de les altives terrasses fluvials que el riu Anoia forma en aquests paratges de sòls sorrencs. Passarem també per la masia de Can Ferrer del Coll, sens dubte una de les de més tradició i nissaga de l’indret. A prop de la masia tenim dos elements d’interès patrimonial que val la pena esmentar: l’anomenada fàbrica Vella i la magnífica pineda de Can Ferrer del Coll, catalogada pels varis pins centenaris que s’hi podem admirar. Sens dubte, la cirereta de la passejada.

Acabarem el passeig fregant la riba del riu Anoia i descansant una estona a les dues fonts que trobarem en aquest últim tram: la font de Can Torres, just abans d’arribar al poble, i la font del Canyar, ja ben bé a tocar.

 

Tipps

TRAÇAT 

 • És un itinerari de traçat no molt llarg i bastant còmode. Només cal pujar fort per un camí dret i pedregós per assolir el cimet de la Coma durant uns cinc o deu minuts. El descens pel vessant oposat, també té algun tram pedregós on cal anar en compte a no relliscar.
 • Tot i que al final de l'itinerari freguem la riba del riu Anoia i que l'haurem de travessar dues vegades, en cap cas és a gual. No cal patir, per tant, que no ens haurem de mullar els peus.

AIGUA

 • A tocar del poble del Bedorc, al final del carrer de Sant Sebastià, hi ha la font del Canyar. Tot i que s'hi passa com a final de ruta, podem anar-hi abans de començar a seguir la traça i omplir les cantimplores d'aigua fresca.
 • Ja a les acaballes de la ruta, ens trobarem també amb les dues fonts de Can Torres, indret ombrívol i d'aigua regalada, que convida a seure una estona.

PRECAUCIONS

 • El lloc marcat com a inici de l'itinerari és el carrer Major del Bedorc. No obstant això, mireu de no deixar el cotxe als carrers més estrets del poble per no obstaculitzar el pas de les persones i altres vehicles. Es pot deixar el cotxe a l'inici del poble, més ample, o als carrers de les parts més noves.

MATERIAL

 • Si us agrada veure ocells, porteu prismàtics, ja que a la part del riu Anoia se'n veuen força. També és molt recomanable una guia per poder detectar la flora.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: La pineda de Can Ferrer del Coll

Es mostren 1 - 6 de 6

Cim

Punkt von Interesse
Tierwelt
14/06/2015

Vistes panoràmiques a banda i banda. Podem veure els nuclis de Piera, el Bedorc, les muntanyes de Montserrat i Sant Llorenç del Munt, el traçat de la vall del riu Anoia.i part de l'Alt Penedès.

Terrasses fluvials del riu Anoia

Punkt von Interesse
Landschaften
14/06/2015

Vista dels alts marges i de les terrasses fluvials del riu Anoia i com sòn aprofitades per conrear-hi cereal, ja que són sòls sorrencs amb molt bon drenatge. Formen part de l'EIN Valls de l'Anoia, un...

Masia de Can Ferrer del Coll

Punkt von Interesse
Architektur
14/06/2015
Masia de llarga tradició i nissaga, una de les més antigues del Bedorc, encara prou activa. L’edifici principal té els orígens al s. XIV dins d’una tipologia típica de masia tradicional del centre de...

Pineda de Can Ferrer del Coll

Punkt von Interesse
Flora
Tierwelt
Umwelt
14/06/2015

Bosc amb espectaculars exemplars de pins monumentals. També hi veurem algunes alzines bastant grossses. Visita d'anada i tornada. Al tornar agafarem el camí que travessa el riu pel pontet.

Bilder
Bewertungen
/5
7 votes
52%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: La pineda de Can Ferrer del Coll

Es mostren 1 - 10 de 10
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: La pineda de Can Ferrer del Coll

Es mostren 1 - 10 de 42
 • Filter by type
  Thema