Vistes a Vallbona d'Anoia
Vistes a Vallbona d'Anoia
Vistes a Vallbona d'Anoia
Zurück

Vallbona d'Anoia

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Entre el riu i les serres

El municipi de Vallbona d’Anoia es troba al sector sud-est de la comarca de l’Anoia i fregant el pas del riu Anoia entre Igualada i el seu curs cap al Penedès i el Baix Llobregat. El terme s’enfila decidit des del riu fins als cims de Miramar i Llobreia, ratllant ambdós els 600 metres d’altitud, i creuat longitudinalment pel torrent de la Pedrera. Des dels cims, les vistes sobre el petit terme són totals.

El seus aproximadament 1.400 habitants es troben bàsicament al nucli principal, que comprèn el nucli antic i una petita part de creixement modern fins a la zona de Vallbonica.

La proximitat al riu ha fet que l’activitat industrial s’hi hagi desenvolupat amb facilitat, tot i que el poble vivia antigament bàsicament de la vinya, les restes de les quals encara es poden entreveure costers amunt a partir de l’antic llegat de la pedra seca.

 

Sabies que...?

 

Tot i que actualment el turó on s’aixequen el proper castell i l’església de Cabrera pertany al municipi de Cabrera d’Anoia, la seva proximitat fa que sigui un dels indrets més significatius pels vallbonencs. A més, històricament, la protecció del castell i la seva baronia van desenvolupar un paper clau en l’articulació del nucli de Vallbona.

 

No et perdis...

 

La Festa del Roser, d’arrels ben profundes en el temps, el dilluns de Pasqua Granada i dies previs propers. Els actes pròpiament religiosos (ofici, processó...) i els més festius (balls tradicionals, envelat...) es donen la mà constituint un vell ritual molt participat i estimat pels vallbonencs de cor.

 

Què fer...?

 

Tot passejant pel nucli antic, pareu a tafanejar i a comprar a la carnisseria de Can Tiquet o a la Corral. Qualsevol de les dues venen reputades carns i embotits de proximitat.

 

Quan anar-hi...?

 

Sens dubte, un bon moment per anar-hi és el cap de setmana del dilluns de Pasqua Granada, dies de la Festa del Roser.

 

Voltants...

 

A partir de Vallbona i fins gairebé Sant Sadurní d’Anoia, ja a l’Alt Penedès, les properes serres al llarg del riu Anoia són una important zona de nidificació i cacera de l'àguila cuabarrada pertanyents a l’espai d’interès natural de les Valls de l’Anoia. Són bons indrets per recórrer amb prismàtics i intentar veure’n alguna suspesa a l’aire.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 771 80 02
Consultori mèdic
93 771 91 71
Farmàcia
93 771 81 04
Agents Rurals
93 561 70 00
Busos Hispano Igualadina
902 29 29 00
Ferrocarrils de la Generalitat
93 205 15 15
Taxi Neus
629 33 21 24

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Vallbona d'Anoia

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema