Guerra Civil a la Granadella
Guerra Civil a la Granadella
Guerra Civil a la Granadella
Zurück

Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil

Route
28/03/2019
Datenblatt

Einleitung

La Granadella bombardejada (1938)

Itinerari circular que ens ofereix l’oportunitat de fer un viatge al passat. Podrem recórrer el poble de la Granadella mentre coneixem els vestigis i les històries que van transcórrer en el municipi durant la Guerra Civil Espanyola, una de les etapes més fosques de la història contemporània d’Espanya. La ruta permet conèixer refugis per als civils, l’ús de l’església durant el conflicte, l’antic convent de l’ordre de la Sagrada Família o les restes del castell medieval, entre altres vestigis interessants. També es poden visitar construccions realitzades durant la postguerra com l’escorxador o l’escola.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Circular antihorari
 • Schwierigkeit
  Familiar
 • Dauer
  30 Minuten
 • Slope
  25.00 meters
 • Entfernung
  1.26 km
 • Theme
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

La Granadella bombardejada (1938)

L’itinerari urbà Nadal a refugi ens porta a conèixer el transcurs de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) a la Granadella a través de diferents edificis del centre històric del poble. La Granadella és un poble petit però amb una situació estratègica determinant per ser pas obligat entre el front del Segre i el de l’Ebre.

La situació del poble va fer que diferents tropes republicanes s’establissin al municipi durant un llarg període de temps, motiu pel qual el bàndol feixista va bombardejar el nucli de cases en vàries ocasions. Concretament, el bombardeig més fort va tenir lloc la vigília i el dia de Nadal del 1938. Al llarg del recorregut pel cas antic podrem descobrir edificis tan singulars com l’antic convent de l’ordre de la Sagrada Família, i l’església de Santa Maria de Gràcia, coneguda com la catedral de les Garrigues per la seva singular arquitectura.

En aquesta mateixa ruta veurem edificis construïts durant la postguerra amb els fons de regions devastades, edificis que van facilitar que els habitants de la Granadella poguessin, a poc a poc, refer la seva vida i mirar endavant després del conflicte bèl·lic. Entre aquests edificis hi trobem les escoles velles o l’antic escorxador municipal.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema