Zurück

Paisatge al Parc Natural del Cap de Creus

Route POI
Paisatges
Datenblatt

Einleitung

El paisatge que ens envolta i ens ha acompanyat en aquesta ruta ha estat modelat per l’influència de múltiples factors al llarg del temps.

La franja litoral, majoritàriament formada per cales i penya-segats, ha estat esculpida per l’erosió provocada per la tramuntana i el mar. L’accidentalitat del terreny, un substrat pobre i les condicions de salinitat, han deixat la franja costanera més propera al mar lliure de l’activitat agrícola, afavorint així el manteniment de la vegetació primigènia.

Una mica més a l’interior, els factors ambientals, però sobretot l’activitat humana han condicionat el paisatge l’últim mil·lenni. Encara es poden veure les restes d’infinitat de construccions de pedra seca (barraques, murs, clopers ) amb l’objectiu de guanyar terreny cultivable a la muntanya.

En aquest terreny rocallós, de clima ventós i ressec, i castigat pel foc durant dècades, l’abandonament progressiu de l’activitat al camp ha afavorit el domini vegetal de les brolles, garrigues, pradells i llistonars.

Bilder