Carena, boscos i camps
Riera de Caldes
Cereals
Zurück

Palau-solità i Plegamans

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Al bell mig de la Plana Vallesana

Palau-solità i Plegamans és un municipi situat a la comarca del Vallès Occidental, a la zona planera de la vall de la riera de Caldes limítrofa amb la del Vallès Oriental. El terme és de relleus suaus, fora de la plana estricta a banda i banda de la riera de Caldes, eix vertebrador del municipi.

El municipi, actualment d’una clara tendència industrial, agrupa uns 14.600 habitants (2018) després d’un clar creixement més enllà dels seus antics nuclis, la Sagrera de Santa Maria de Palau-solità i l’antiga parròquia de Sant Genís de Plegamans, sobretot aprofitant la zona planera propera al pas de la riera de Caldes, tot i que també trobem alguna urbanització més enllà de la plana fluvial.

Tot i la forta presència industrial concentrada a prop de la riera de Caldes, clarament el primer sector econòmic, es conserva una agricultura de secà ocupant els suaus relleus de les seves carenes i vessants, a banda i banda del pas fluvial, sobretot dedicada als cereals.

Pel que al medi natural i al paisatge, trobem una presència residual de rodals de vegetació formats per pinedes en les quals el creixement d’alzines i roures com a sotabosc no és rar. Les formacions forestals de ribera, tot i que molt desmantellades, s’estan recuperant lentament, ja que, tot i ser de règim mediterrani, la riera de Caldes s’assegura un cabal mínim constant gràcies a les aportacions de la depuradora. Trobarem sobretot àlbers, pollancres, freixes de fulla petita i plàtans. La superfície agrícola, encara present, és el darrer element que caracteritza aquest paisatge de la plana, formant part d’un mosaic agroforestal que millora la biodiversitat.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major, l’últim cap de setmana d’agost; la Festa del Roser, el primer diumenge d’abril, i la Festa de Sant Isidre, el tercer cap de setmana de maig.

 

Sabies que...?

 

Palau-solità i Plegamans és un municipi format per dues parròquies que, tot i anar en comú ja almenys des del segle XV, sempre han volgut reivindicar els seus orígens. D’aquí el nom actual del municipi.

 

No et perdis...

 

Tot i que no pertany directament al municipi, degut a la seva proximitat i relació, és molt recomanable anar a estirar les cames a Gallecs, un dels oasis agrícoles més ben conservats de la plana vallesana. Hi trobareu una agrobotiga amb els productes dels pagesos de la zona.

 

Què fer...?

 

Una passejada arran de la riera de Caldes fins al parc de l’Hostal del Fum, un recinte botànic i de lleure molt interessant.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem per la Festa de Sant Isidre, podrem gaudir del Ball de Gitanes, tan tradicional a molts indrets del Vallès.

 

Voltants...

 

A tocar de Palau-solità i Plegamans podem continuar descobrint els paisatges agroforestals de la plana vallesana amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local al municipi de Polinyà.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 864 80 56
Policia Local
93 864 96 96
CAP
93 864 98 98
Farmàcia Beatobe
93 864 80 47
Farmàcia Muntada
93 864 96 80
Farmàcia Lagarda
93 864 48 96
Bus Sagalés
902 13 00 14
Taxi Aguilar
672 27 71 61
Taxi Palau-Mollet
93 593 74 01

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Palau-solità i Plegamans

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Palau-solità i Plegamans

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Palau-solità i Plegamans

Es mostren 1 - 10 de 12
 • Filter by type
  Thema