Església de Sant Esteve
Paisatge agrícola de Tordera
Tordera
Zurück

Tordera

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

El poble del mercat

Tordera és un municipi situat a la zona de l’Alt Maresme, al límit amb la Selva, travessat pel riu la Tordera a punt ja d’arribar a la seva desembocadura en el mar, formant una gran plana fluvial molt fèrtil. El terme s’estén àmpliament vessants endins de la serra del Montnegre, fins més enllà d’Hortsavinyà, i cap a la riba esquerra del riu fins ben bé a la zona dels boscos de Valldemaria, configurant el terme més gran de la comarca del Maresme. A més del nucli de Tordera, formen part del municipi els veïnats d’Horstavinyà, Sant Pere de Riu i Vallmanya, així com un munt de masies disseminades i urbanitzacions, agrupant en total gairebé 16.500 habitants.

El nucli de Tordera sempre ha estat enmig d’una cruïlla de camins de vital importància, sent ja una de les poblacions més beneficiades pel pas del camí ral entre Girona i Barcelona per la costa del Maresme. Aquesta situació entre ambdues ciutats, va fer propiciar l’hostalatge i el comerç, cosa que ens llegat l’actual gran mercat de Tordera, que se celebra cada diumenge, un dels més concorreguts de Catalunya.

El terme de Tordera, a més de la plana fluvial, on es concentren la indústria i el centres logístics, a més de l’horta i les plantacions d’arbres de ribera, es desplega sobretot per la zona muntanyosa del Montnegre, ben emboscada a base de, sobretot, pinedes i suredes, tot i que hi podem trobar alzines i castanyers. A la plana fluvial  es conserva la raresa de la roureda de Tordera a més d’una petita zona d’aiguamolls.

Les principals manifestacions festives de Tordera són la Festa Major, per Sant Bartomeu, al mes d’agost; la Fira del Ram, durant el cap de setmana de Rams; l’Aplec de Sant Ponç, 11 de maig, a més d’altres petites festes veïnals i aplecs en algunes de les nombroses ermites del terme.

 

Sabies que...?

 

El mercat de Tordera, que se celebra els diumenges, és d’una gran tradició, concurrència i tipisme. A Tordera els diumenges semblen feiners, ja que resta tot obert!

 

No et perdis...

 

La Fira del Ram, un dels esdeveniments anuals més importants de Tordera. No és només una fira com moltes d’altres, sinó que s’hi poden fer i trobar tota mena d’activitats, gastronomia i propostes de Tordera i voltants.

 

Què fer...?

 

Es pot seguir un itinerari pel nucli antic on anirem trobant els punts d'interès patrimonial i històric de Tordera. A l'apartat d'enllaços trobarem l'enllaç al fulletó en format pdf.

 

Aneu a Hortsavinyà, un petit veïnat al mig del Montnegre en procés de revitalització. Al seu entorn, a més, hi ha coses molt interessants a visitar.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi aneu el dia 6 de desembre podreu participar a la tradicional caminada popular de Tordera per la zona del Montnegre. Una bona manera de conèixer millor l’entorn amb gent que coneix el territori. Cal inscriure’s!

 

Voltants...

 

A prop de Tordera trobarem la vila emmurallada d’Hostalric, que podràs conèixer millor amb les rutes que trobaràs a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 764 37 17
Policia local
93 764 06 15
CAP Tordera
93 764 27 90
Farmàcia Lucea
93 765 08 75
Farmàcia Marcoval
93 764 09 92
Farmàcia Pere Vendrell
93 764 06 55
Farmàcia Mª José Tiburcio
93 764 21 41
Farmàcia Silvía Mateos
93 764 04 55
Bus Sagalés
902 13 00 14
Bus Barrera
93 764 05 96
Tren RENFE
900 41 00 41
Taxi Pere Dalmau
619 13 38 00

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Tordera

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Tordera

Es mostren 1 - 10 de 10
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Tordera

Es mostren 1 - 10 de 32
 • Filter by type
  Thema