Vistes cap a la costa
Escut de Lloret oratori de la Mare de Déu de Gràcia
Entrada al cementiri modernista
Zurück

Lloret de Mar

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Al mig de la Selva marítima

Lloret de Mar es troba al bell mig de la franja litoral de la comarca de la Selva, entre Blanes i Tossa de Mar, als peus del massís de l’Ardenya i Cadiretes. La vila ha crescut molt a partir de la segona meitat del segle XX absolutament entregada a la voràgine turística, i actualment supera els 38.000 habitants censats. La seva població flotant, però, pot arribar a superar els 200.000, sobretot a l’estiu. El municipi el formen, a més del nucli antic, diverses zones urbanes i moltes urbanitzacions. 

El nom actual de Lloret apareix en la documentació històrica per primera vegada a l’any 966. A poc a poc, sota la protecció del castell, s’anaren assentant algunes famílies arran de mar, esdevenint, al cap dels segles, una pròspera vila pescadora i marinera. Al segle XVI, Lloret ja era una vila consolidada arran de mar, que es dedicava al comerç i al cabotatge marítim. I a partir del segle XVIII, ja parlem d’un comerç d’ultramar que va fer la vila prou pròspera, matèria en la que va excel·lir.

L’intensa activitat comercial transoceànica, va fer accentuar el fenomen migratori cap a Amèrica, causa de l’aparició en el panorama lloretenc dels nous rics anomenats “americanos” o “indianos”, que tornaven enriquits després d’uns anys vivint i fent negocis allà. Vivien de renda, es feien aixecar cases amb els estils arquitectònics més innovadors i promovien obres filantròpiques, que han deixat un gran llegat al Lloret actual.

En el calendari festiu hi destaquen la Festa Major d’estiu, per Santa Cristina, moment que es fa la processó per mar fins a l’ermita i es balla el famós ball de les Almorratxes; la Festa Major d’hivern, per Sant Romà; l’Aplec dels Perdons, el segon diumenge de Quaresma, a l’ermita de Santa Cristina; la Festa de les Flors, al maig, a l’ermita de les Alegries; la Tirada a l’Art; la Fira dels Americanos, al juny, i el concorregut Carnaval.

 

Sabies que...?

 

Els jardins de Santa Clotilde de Lloret són un dels millors jardins botànics i paisatgístics visitables del país! Es mereixen una bona visita!

 

No et perdis...

 

El Museu del Mar de Lloret, on podràs conèixer el passat relacionat amb el mar d’aquesta població de la Costa Brava.

 

Què fer...?

 

A Lloret no tot és passeig marítim i platges. Passegeu-vos també pel nucli més antic i en descobrireu racons ben soprenents.

 

Quan anar-hi...?

 

A mitjan mes de juny a Lloret es celebra la concorreguda Fira dels Americanos, amb tot d’activitats relacionades amb aquest passat de la vila que et sorprendran.

 

Voltants...

 

Podeu visitar el poblat ibèric de Puig de Castellet, un bon exponent del passat iber de la zona. 

 

A prop de Lloret podem visitar Tossa de Mar, una de les poblacions més belles de la Costa Brava, on també hi trobareu itineraris a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
972 36 18 00
Policia Local
972 36 17 36
Mossos d’Esquadra
972 36 88 88
CAP Lloret Centre
972 37 29 09
CAP El Rieral
972 37 55 97
Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar
972 36 47 36
Estació d’autobusos
972 36 51 92
Taxi
972 36 25 25

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Lloret de Mar

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Lloret de Mar

Es mostren 1 - 10 de 16
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Lloret de Mar

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema