Can Catà de Dalt
Rial de la Vall de Dois.
Vistes al Montnegre.
Zurück

Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt.

Route
12/09/2013
Datenblatt

Einleitung

En aquesta entretinguda ruta pels voltants de Sant Vicenç del Montalt, tindrem l´oportunitat de descobrir alguns dels seus rials, torrents i rieres. Pedalant per pistes corriols en zig-zag, algunes vegades en forta pujada i d´altres en divertida baixada, anirem a conèixer les restes d´algunes boniques masies, tindrem vistes al Cim del Montalt i al Parc Natural de Montnegre-Corredor ,descobrirem la seva vegetació i part de la fauna que l habita.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  1 Stunde 27 Minuten
 • Slope
  498.00 meters
 • Entfernung
  12.73 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Landschaftsgestaltung
  Architektur und Umwelt
  Umwelt
 • Aktivität
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Iniciem la ruta per l´Avinguda de Gaudí, per desviar-nos a l´esquerra pel carrer de la Coma de Bo en direcció a Can Milans del Bosch. Farem un descens suau pel Torrent de Calders, a on podrem veure algun exemplar de roure i algun dispers pollancre, per remuntar després uns metres per la riera de Torrembó.


A partir d´aquí, començarem en un lleuger ascens primer, i amb força pendent després, alternant corriols i pistes, pinedes i alzinars, amb estones de vistes intermitents al Cim del Montalt.


Ens dirigim encara en pujada cap a Can Vives i Can Catà de Dalt, aquesta última masia ara ja abandonada, a on van trobar restes d´un assentament romà.


A partir d´aquí la pujada suavitza una mica fins a arribar a prop del Coll del Pollastre, molt conegut entre els ciclistes,des d'on tindrem vistes al Montnegre. Aprofitem aquí per agafar una mica d´aler abans de començar el descens per un entretingut corriol (comte amb el fort pendent).


Descendirem pel Rial de la Vall de Dois, en un ambient fresc i ombrívol, fins a trobar de nou la Riera de Torrembó, que deixarem al començament per enfilar amunt per un entretingut corriol amb força pendent.


Farem també per corriols, un divertit recorregut entre camps de conreo abandonats. Girarem a l´esquerra just abans d´arribar a la Caseta de Can Cabot, per fer el descens final en zig-zag, per arribar de nou a Can Milans i desfer el camí d´anada fins a l´aparcament.

Tipps

Traçat

• Vigileu els encreuaments de carrers i carreteres.
• Forta pujada en alguns trams, però tots ciclables.

Aigua

• No hi han fonts en el recorregut.

Precaucions

• Prudència a les baixades amb sorreta, reguerots i algun corriol una mica dret.

Terreny

• Terreny típic maresmenc, vigileu amb la sorreta a les corves i els reguerots a les baixades.

Material

• En totes les rutes de btt recomanem portar casc i guants, així com kit de recanvi per a punxades i un kit d'eines bàsiques (claus allen i desmuntacadenes).


 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt.

Es mostren 1 - 9 de 9
Promoted

Acàcies.

Punkt von Interesse
Flora
12/09/2013

Estem davant d´una espècie invasora, aquesta originaria de l´America del Nord. Fou introduïda a Espanya al segle XVIII, tot i que l´expansió generalitzada a tota Europa fou a finals del segle XIX...

Promoted

Vistes al Montalt.

Punkt von Interesse
Landschaften
12/09/2013

Estem en una zona de bosc mixta de pi pinyoner i alzina, trobem també la presència de molts exemplars de llentiscle o mata, planta aquesta de la família de les anacàrdies, molt apreciada pel seu valor...

Promoted

Alzinar

Punkt von Interesse
Flora
12/09/2013

Ens trobem en una zona d´alzinar madur, a on l´alzina s´ensenyoreja dels boscos orfes de conrreus, des de mitjants del segle XX. La densa capçada imposa la fosca a tots els arbres i arbusts que viuen...

Promoted

Can Catà de Dalt.

Punkt von Interesse
Architektur
12/09/2013

A la nostra esquerra trobem el Mas de Can Vives, i a la nostra dreta el Mas Catà. El Mas Catà ja està documentat en els segle XIII. Fill d'aquesta casa fou Joan Catà, destacat cabdill de la revolta...

Promoted

Vistes al Montnegre.

Punkt von Interesse
12/09/2013

Ens trobem molt a prop del Coll del Pollastre, i podem veure al nostre davant les muntanyes del Parc Natural del Montnegre i Corredor, amb el Turó Gros(773m), com a punt culminant.

El parc destaca per...

Promoted

Rial de la Vall de Dois.

Punkt von Interesse
Flora
Geologie
12/09/2013

Ens trobem a l´inici del Rial de la Vall de Dois, que més endavant es converteix en el Torrent de la Vall del Dois que acaba desembocant a la Riera de Torrembó.

Ens trobem en una zona d´alzinar madur...

Promoted

Caseta de Can Cabot

Punkt von Interesse
Architektur
12/09/2013

Una de les poques barraques de vinya ben construïda i fent conjunt amb l’entorn que tenim en el terme. Us convidem a entrar-hi i contemplar el sostre en punt rodó, que encara es conserva en prou bon...

Promoted

Castell de l´Oliver

Punkt von Interesse
Architektur
12/09/2013

Important masia senyorial del segle XVII (hi ha una llinda a l'entrada del pati amb la data de 1619), reformada a l'inici del XVIII (una llinda de la façana duu la data de 1700). El conjunt està...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt.

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt.

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thema