Can Catà de Dalt
Rial de la Vall de Dois.
Vistes al Montnegre.
Return

Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt

Route
12/09/2013
Index card

Introduction

En aquesta entretinguda ruta pels voltants de Sant Vicenç del Montalt, tindrem l´oportunitat de descobrir alguns dels seus rials, torrents i rieres. Pedalant per pistes corriols en zig-zag, algunes vegades en forta pujada i d´altres en divertida baixada, anirem a conèixer les restes d´algunes boniques masies, tindrem vistes al Cim del Montalt i al Parc Natural de Montnegre-Corredor ,descobrirem la seva vegetació i part de la fauna que l habita.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Anti-clockwise circular
 • Difficulty
  Median
 • Duration
  1 hour 27 minutes
 • Slope
  498.00 meters
 • Distance
  12.73 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Landscaping
  Architecture and environment
  Environment
 • Activity
  By bike
 • Rating

Slope graph

Description

Iniciem la ruta per l´Avinguda de Gaudí, per desviar-nos a l´esquerra pel carrer de la Coma de Bo en direcció a Can Milans del Bosch. Farem un descens suau pel Torrent de Calders, a on podrem veure algun exemplar de roure i algun dispers pollancre, per remuntar després uns metres per la riera de Torrembó.


A partir d´aquí, començarem en un lleuger ascens primer, i amb força pendent després, alternant corriols i pistes, pinedes i alzinars, amb estones de vistes intermitents al Cim del Montalt.


Ens dirigim encara en pujada cap a Can Vives i Can Catà de Dalt, aquesta última masia ara ja abandonada, a on van trobar restes d´un assentament romà.


A partir d´aquí la pujada suavitza una mica fins a arribar a prop del Coll del Pollastre, molt conegut entre els ciclistes,des d'on tindrem vistes al Montnegre. Aprofitem aquí per agafar una mica d´aler abans de començar el descens per un entretingut corriol (comte amb el fort pendent).


Descendirem pel Rial de la Vall de Dois, en un ambient fresc i ombrívol, fins a trobar de nou la Riera de Torrembó, que deixarem al començament per enfilar amunt per un entretingut corriol amb força pendent.


Farem també per corriols, un divertit recorregut entre camps de conreo abandonats. Girarem a l´esquerra just abans d´arribar a la Caseta de Can Cabot, per fer el descens final en zig-zag, per arribar de nou a Can Milans i desfer el camí d´anada fins a l´aparcament.

Tips

Traçat

• Vigileu els encreuaments de carrers i carreteres.
• Forta pujada en alguns trams, però tots ciclables.

Aigua

• No hi han fonts en el recorregut.

Precaucions

• Prudència a les baixades amb sorreta, reguerots i algun corriol una mica dret.

Terreny

• Terreny típic maresmenc, vigileu amb la sorreta a les corves i els reguerots a les baixades.

Material

• En totes les rutes de btt recomanem portar casc i guants, així com kit de recanvi per a punxades i un kit d'eines bàsiques (claus allen i desmuntacadenes).


 

Save the route

What is there

What to see in: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt

Es mostren 1 - 9 de 9
Promoted

Acàcies.

Point of interest
Flora
12/09/2013

Estem davant d´una espècie invasora, aquesta originaria de l´America del Nord. Fou introduïda a Espanya al segle XVIII, tot i que l´expansió generalitzada a tota Europa fou a finals del segle XIX...

Promoted

Vistes al Montalt.

Point of interest
Landscapes
12/09/2013

Estem en una zona de bosc mixta de pi pinyoner i alzina, trobem també la presència de molts exemplars de llentiscle o mata, planta aquesta de la família de les anacàrdies, molt apreciada pel seu valor...

Promoted

Alzinar

Point of interest
Flora
12/09/2013

Ens trobem en una zona d´alzinar madur, a on l´alzina s´ensenyoreja dels boscos orfes de conrreus, des de mitjants del segle XX. La densa capçada imposa la fosca a tots els arbres i arbusts que viuen...

Promoted

Can Catà de Dalt.

Point of interest
Architecture
12/09/2013

A la nostra esquerra trobem el Mas de Can Vives, i a la nostra dreta el Mas Catà. El Mas Catà ja està documentat en els segle XIII. Fill d'aquesta casa fou Joan Catà, destacat cabdill de la revolta...

Promoted

Vistes al Montnegre.

Point of interest
12/09/2013

Ens trobem molt a prop del Coll del Pollastre, i podem veure al nostre davant les muntanyes del Parc Natural del Montnegre i Corredor, amb el Turó Gros(773m), com a punt culminant.

El parc destaca per...

Promoted

Rial de la Vall de Dois.

Point of interest
Flora
Geology
12/09/2013

Ens trobem a l´inici del Rial de la Vall de Dois, que més endavant es converteix en el Torrent de la Vall del Dois que acaba desembocant a la Riera de Torrembó.

Ens trobem en una zona d´alzinar madur...

Promoted

Caseta de Can Cabot

Point of interest
Architecture
12/09/2013

Una de les poques barraques de vinya ben construïda i fent conjunt amb l’entorn que tenim en el terme. Us convidem a entrar-hi i contemplar el sostre en punt rodó, que encara es conserva en prou bon...

Promoted

Castell de l´Oliver

Point of interest
Architecture
12/09/2013

Important masia senyorial del segle XVII (hi ha una llinda a l'entrada del pati amb la data de 1619), reformada a l'inici del XVIII (una llinda de la façana duu la data de 1700). El conjunt està...

Images
Rating
/5
1 vote
80%
Ratings with comments Publish rating
Visits

What to see in: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Pels voltants de Sant Vicenç de Montalt

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Theme