Zurück

Joc pel riu fins a la Gavarresa

Route
22/04/2015
Datenblatt

Einleitung

Fins a l'aiguabarreig de la Gavarresa.

Ruta familiar pel costat del riu Llobregat, a la zona d'interès natural de La Corbatera, on gaudir del cant dels ocells i la vegetació frescal de la llera del riu. El paisatge de tornada, entre solells camps de cereals i alguna vinya, és ben diferent del primer. Inici i final al nucli agregat de Cabrianes.

 

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Familiar
 • Dauer
  1 Stunde 30 Minuten
 • Slope
  25.00 meters
 • Entfernung
  5.00 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Landschaftsgestaltung
  Spielen
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Fins a l'aiguabarreig de la Gavarresa.

Aquesta curta i planera ruta familiar pel costat del riu Llobregat, comença i acaba al nucli de Cabrianes (agregat de Sallent). Després de passar pel costat de la fàbrica tèxtil Berenguer (d’estil modernista i contemporani) ens situarem al costat esquerre de la llera del riu i anirem baixant fins a arribar a la incorporació de la riera de la Gavarresa.

Al llarg del camí, trobarem diferents ambients de ribera. Prats inundables, petits grups d’arbres o bosquetons de ribera, canyissars i codolars, a més dels camps de conreu que ens aniran acompanyant pel costat interior, fent-se més presents a la tornada.

Aquests ambients fluvials, si tenim paciència, permeten gaudir d'una bona diversitat d’ocells. De fet, som al sector de “La Corbatera”, un espai natural humit dels més importants de la Catalunya Central i del Bages

Hi trobarem un amagatall, on, si no hi ha pescadors a prop, podrem seure i mirar d'ensopegar algun d’aquests ocells. Caldrà dur binocles.!!

Passarem també pel costat d’una sínia. Hi podem entrar i pujar per tenir una bonica vista del riu, si no ens ho tapen els àlbers. Encara es comprèn el lloc on anava la roda i es veu la bassa.

Després de creuar per sota l’eix transversal (C-25) arribem a un raconet, tranquil, envoltat de pins i pollancres a tocar d’aigua, on la riera Gavarresa fa la seva aportació al Llobregat. És l'aiguabarreig. Al davant mateix, fixeu-vos quants arbres secs que hi ha. (ja us explicarem el motiu).

De tornada, passarem entre camps solejats de cereals (ordi i blat) i algun retall de vinya, testimoni dels cultius majoritaris del s. XIX.

Si us agraden els ocells, en podeu sorprendre algun altre, i veureu que són diferents dels que trobàvem a la vora del riu. Quan el paisatge canvia, la fauna també ho fa.

Sense adonar-nos arribarem novament a Cabrianes.

Tipps

TRAÇAT

 • Camí planer.
 • Us podeu acostar a veure el rellotge, campanar i església de Sant Ramon de Cabrianes.
 • Podeu aprofitar per anar a l’estany de la Corbatera, al costat dret del riu. Front l’amagatall per veure ocells. Veieu Visites Recomanades.

AIGUA

 • No hi ha fonts.

PRECAUCIONS

 • Vigileu els nens i el riu.
 • A la tornada no h hi ha ombres. Si fa sol, protegiu-vos.
 • Pareu atenció si pugeu a la Sínia.
 • Respecteu la fauna i la flora. Sou a un espai d’interès natural i protegit localment.

METEO

 • Si ha plogut millor no fer-la. Camins enfangats.
 • Si fa molt de sol, penseu que quan torneu no hi ha ombres.

MATERIAL

 • Binocles per veure ocells.
 • Màquina de fotos.
 • Porteu alguna cosa per menjar el nens quan arribeu a la Gavarresa.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Trobareu algun plafó explicatiu de la vegetació i ocells.
 • Hi ha una caseta o amagatall per poder veure ocells sense molestar-los.
 • A la Sínia, es pot pujar a un petit mirador.
 • A la bassa de la Corbatera hi ha taules per seure.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Joc pel riu fins a la Gavarresa

Es mostren 1 - 7 de 7

Prats inundables

Punkt von Interesse
Tierwelt
22/04/2015
Aquest tram obert del riu ens permet veure les terrasses d’inundació cobertes per prats herbacis humits. La llera del riu, en aquest tram i uns 100 mts per sobre del pont, presenta gran concentració...

La Corbatera

Punkt von Interesse
Flora
22/04/2015
La zona humida d’interès natural de la Corbatera, compren unes 15 ha, des de Cabrianes i el pont de Cabrianes fins a la confluència de la riera Gavarresa. La diversitat d’ambients en un lloc tan...

La Sínia

Punkt von Interesse
Umwelt
22/04/2015
Parcialment restaurat, hi trobarem un petit mirador. s. XVIII-XIX. Construcció amb la finalitat d’elevar aigua del riu, mitjançant una roda amb calaixos o recipients que, dalt vessaven l’aigua a un...

Bosquets de ribera

Punkt von Interesse
Flora
22/04/2015
Una pineda de pi pinyer a un costat i una albereda al costat del riu. La pineda és excepcional però l’albereda, forma part dels retalls de bosc de ribera que podem anar trobant al llarg del recorregut...

Riera Gavarresa

Punkt von Interesse
Landschaften
22/04/2015
La riera Gavarresa fa de limit SE del municipi de Sallent. Si us fixeu a la pollancreda del davant, (a l’altra banda del riu Llobregat), hi ha força arbres morts. Aquest fet va ser provocat pel...

Vinyes

Punkt von Interesse
Umwelt
22/04/2015
Davant, tenim el poble de Cabrianes i vall amunt, també direcció nord, la serra del Port del Compte. Som a una petita vinya, reflex del paisatge que havia d’haver estat tota aquesta plana fins a l...

Ocells de camp

Punkt von Interesse
Tierwelt
22/04/2015
Els cultius, ara són de cereals: ordi, blat, poca civada, colza i gira-sol. En aquests ambients oberts els ocells són més fàcils de veure. Les clapes de bosc, brolles, els ametllers i les bardisses...
Bilder
Bewertungen
/5
7 votes
50%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

Avui hem fet aquesta ruta,no ens ha agradat gaire... igual a la primavera - estiu es més lluida..o potser estem acostumats a més muntanya o bosc...punts a favor, sense cap desnivell i un bon tros a la vora del riu..

Sí Clariya, efectivamdent és un passeig per fer a la primavera i gaudir de dos ambients diferents: el de ribera i el de conreus de secà, i els seus ocells característics. Hi ha estructures adients per observar-los. Fins la propera. Gràcies pels vostres comentaris.
Tot el "camí" està absolutament cobert per una frondosa flora salvatge, havent de passar pels vorals dels camps per poder franquejar-los. Ha estat horrible de fer amb nens (3 anys) i oblideu-vos de fer aquesta ruta amb bicicleta.
la ruta comença bé, és bonica i hem vist bastants abellarols, que era el motiu principal de la visita. Hi ha varies zones de la ruta que el camí s'ha perdut i no es pot passar, fent més llarga i avorrida la ruta.
Aquesta ruta és horrible per fer amb gossos. La meitat de la ruta està plena d'espigues, esbarzers i paparres, no hi ha camí, en definitiva. Els gossos han sortit plens de paparres i les vistes no eren espectaculars així que no la recomano. No crec que sigui tampoc familiar, als nens petits també els hi costaria.
Besuche

Was in zu sehen: Joc pel riu fins a la Gavarresa

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Joc pel riu fins a la Gavarresa

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thema