Zurück

Fonts del Nord

Route
15/04/2014
Datenblatt

Einleitung

Petits oasis de vida

Les fonts són una excusa ideal per sortir a fer una excursió, sempre hi trobarem alguna història o curiositat per explicar, a més, formen part del patrimoni històric i cultural a preservar. Aquesta ruta proposa un circuit per diverses fonts situades a la banda nord del terme municipal de Santa Maria de Palautordera.

Santa Maria de Palautordera és un poble dins de la vall de La Tordera, que aquí rep l’aigua de gairebé una desena de rieres i torrents. Us presentem un itinerari per un poble ric en aigua amb 26 fonts inventariades.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  3 Stunden
 • Slope
  100.00 meters
 • Entfernung
  9.80 km
 • Theme
  Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Petits oasis de vida

L’itinerari passa per algunes de les fonts situades més al nord del municipi que, tot relligant-les, conformen una bonica passejada per descobrir paratges i racons de gran bellesa. Les fonts són una excusa ideal per sortir a fer una excursió i de pas descobrir part del patrimoni històric i cultural a preservar. No cal dir, que cal respectar l’entorn i demanar permís per visitar aquelles fonts que es troben dins de finques privades.


Us presentem un itinerari per un poble ric en aigua amb 26 fonts inventariades, on al poc de començar, visitem la Font Martina de llarga tradició per la població. Situada al marge dret de la Tordera, en un raconet net i cuidat, Santa Martina ens convida a beure de la seva aigua i a conservar l’entorn per tal que continuï sent un lloc acollidor.


Caminem al costat del torrent del Reguissol acompanyats d’alts plataners i horts cultivats. El pitroig, el mosquiters, la bosqueta, el tudó i la merla, fan més distret el trajecte.


Remuntem cap a l’oest, passem primer per camps i després a través de boscos típicament mediterranis plens de pins i alzines. El Pla dels Bruguers, una plana fèrtil i treballada, ens reforça el caràcter agrícola de la població, a més de la seva magnífica situació amb el Montseny de rerefons.


Aviat trobem, en un raconet encantador, la font del Ramicando, tingueu cura de l’entorn i recordeu que esteu dins d’una finca privada. Aquí les vistes a la bassa triangular i al bosc que davalla vers el Sot de Can Fresques centren la mirada en la verdor i genuïnitat del lloc. Els amfibis hi troben un bon ambient reproductor. Cap el tard sentirem cantar els gripaus.


De tornada, l’existència de l’aigua sota terra, es fa notar al molí de la masia de Can Humet, mentre que els camps conreuats de Cal Rajoler i Can Sabé arriben a tocar la població.


Enfilant cap al punt d’inici, tot remuntant la Tordera, veurem el pont de ferro de Can Guiñau construït el 1934, que va ser el substitut de l’antiga passarel·la de fusta anomenada del ‘‘Tint’’ i que a permetre als veïns i als treballadors de ‘‘Can Guiñau’’ travessar la Tordera amb més fiabilitat.

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat còmode gairebé sempre per pista ampla i/o asfalt

AIGUA

 •  Trobareu aigua potable a les fonts de Font Martina, de l’Arbreda, del Parc dels 4 Hereus i de la Serra
 • L’aigua de la resta de fonts no té garantía sanitària, no en begueu

PRECAUCIONS

 • Algunes fonts es troben dins de propietats privades, si us plau, sigueu respectuosos amb l’entorn i demaneu sempre permís per visitar-les
 • Si feu l’itinerari en bicicleta vigileu els trams en contradirecció
 • Vigileu amb les ortigues, als entorns de les fonts en podeu trobar

TERRENY

 •  Principalment per carrers asfaltats i camí de terra compacta

ALTRES EQUIPAMENTS

 • A la part del darrere de l’Arborètum, a tocar del Reguissol, hi ha una àrea de picnic a l’ombra dels plataners

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Fonts del Nord

Es mostren 1 - 8 de 8

Font de l'Escaleta i Can Balada

Punkt von Interesse
Umwelt
15/04/2014

La Font de l’escaleta es troba en una petita zona d’horts privats, si ens apropem al tancat la podrem observar des de dalt, molt tapada per la vegetació.


La va construir Pere codony el 1955 i era el...

Promoted

Font Martina

Punkt von Interesse
Umwelt
15/04/2014

Situada al costat de la Tordera la Font Martina ens dóna la benvinguda amb un bonic escrit que ens convida a pal·liar la nostra set i a conservar l’entorn net i acollidor.


És una font amb llarga...

El bosc

Punkt von Interesse
Flora
28/04/2014

Sortint del camí de la riera d’Avellaneda enfilem cap al Pla dels Bruguers, aviat arribarem a la plana conreada. Durant la pujada travessem una franja de bosc delimitada entre el pla i el sot de la...

Font del Ramicando

Punkt von Interesse
Umwelt
28/04/2014

La font es troba en un indret tranquil, al vessant esquerre del torrent fresc, un espai solitari poc concorregut. Quan porta aigua aquesta va a parar a una bassa triangular que hi ha uns metres més...

Font de l'Arboretum

Punkt von Interesse
Umwelt
15/04/2014

A l’entrada de l’Arborètum trobarem la Font de l’Arborètum i a mà dreta la Font de l’Arbreda. Si venim en bicicleta també trobarem un aparcament per deixar-la i poder passejar per l’arbreda del...

Font del Parc dels 4 Hereus

Punkt von Interesse
Umwelt
28/04/2014

La font es troba dins el parc urbà dels quatre hereus, un espai dedicat a totes les persones joves que ens han deixat sobtadament.
Al parc hi torbem una zona arbrada per gaudir de l’ombra de les...

Promoted

Font d'en Xa

Punkt von Interesse
Umwelt
15/04/2014

La Font d'en Xa o de la Paciència va ser molt freqüentada per agafar aigua, tant per beure com per rentar a casa. És una de les poques fonts naturals que encara raja, la seva aigua s’emmagatzema a la...

Promoted

Font de la Serra

Punkt von Interesse
Umwelt
15/04/2014

És una font d’aigua potable situada al barri de La Serra. La font es troba dins d’un parc amb zona infantil, just al costat del Casal La Serra i Associació de veïns i propietaris del barri de La Serra...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Fonts del Nord

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Fonts del Nord

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema