Antic estany d'Ullastret
Vistes a Fontanilles
Cereals amb el Montgrí al fons
Zurück

Ruta a Llabià pel puig de la font Pasquala

Datenblatt

Einleitung

Una talaia al Baix Ter

Us portem a conèixer les magnífiques terres del Baix Empordà en una tranquil·la ruta plena de contrastos entre muntanya i plana, boscos i camps, on podrem gaudir d'una gran diversitat d'ocells i plantes, com ara atractives orquídies que surten a la primavera.

Aquesta excursió ens porta a un mirador força desconegut de l'Empordà, amb una gran vista panoràmica de la plana del Baix Ter que es troba amb el mar entre el massís del Montgrí i les muntanyes de Begur. Tot plegat és una barreja entre natura, cultura i paisatge que no us decebrà.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  2 Stunden
 • Slope
  120.00 meters
 • Entfernung
  8.00 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Una talaia al Baix Ter

Comencem la sortida a Fontanilles, un tranquil poble que ens guarda alguns bonics racons que veurem quan tornem. Ens dirigim, per tant, cap a l'objectiu principal de la nostra ruta: el puig de la Font Pasquala, que s'eleva uns modestos 92 metres del nivell del mar, però que ja són suficients per gaudir d'unes vistes al Baix Empordà que paguen la pujada.

En aquest tram inicial de la sortida creuem per antics cultius abandonats, principalment d'oliveres que es plantaven en feixes treballades amb pedra seca. Actualment l'espai l'ocupen pinedes i erms on destaquem l'abundància de diverses espècies d'orquídies que podem veure si és primavera. Baixem del puig de la Font Pasquala per descobrir l'entranyable poble de Llabià situat a dalt d'un turonet amb bones vistes a l'antic estany d'Ullastret. A dins del poble podem parar a fer un glop d'aigua de la font de la plaça de l'església de Sant Romà sota l'ombra d'un gran garrofer.

Marxem per on hem vingut i anem resseguint d'ara endavant la pista que voreja els camps que ocupen el dessecat estany d'Ullastret. A l'altra banda de la depressió de l'estany podem veure a la distància l'illa d'en Reixac i el Turó de Sant Andreu, on es van establir importants poblaments d'ibers de la tribu dels indigets. Seguint aquesta pista que va a Peratallada podrem veure una curiosa canalització feta amb pedra seca entre uns camps. Deixem ja la pista entre Llabià i Peratallada per la que ens torna a Fontanilles, per seguir caminant entre extensos camps de farratge, cereals i oliveres per arribar al poble, on ens falta veure el rec del Molí i l'església de Sant Martí.

Tipps

Traçat

 • Es troben abundants orquídies i en alguns punts estan indicades. És molt recomanable per aquest motiu fer-la a la primavera. 
 • El punt d'inici és a un carrer on podem trobar aparcament fàcilment, la ruta acaba a la plaça de l'església de Fontanilles que es troba ben a prop.

 

Aigua

 • Font a la plaça de l'església de Sant Romà a Llabià, però igualment cal portar aigua abundant.

 

 

Precaucions

 • Atenció en travessar la carretera de Fontanilles a Gualta.

 

 

Meteorologia

 • Evitar sortir a les hores centrals del dia a l'estiu.

 

 

Material

 • Molt recomanable dur binocles per observar ocells.
 • Dur gorra i crema solar en dies de sol.

 

 

Altres equipaments

 • A prop de la ruta tenim la Ciutat Ibèrica d'Ullastret. Es recomana molt la seva visita, desviant-nos del camí o com a activitat a fer abans o després de l'excursió.

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Ruta a Llabià pel puig de la font Pasquala

Es mostren 1 - 8 de 8

013

Punkt von Interesse
Tierwelt
31/05/2018

L'abellerol (Merops apiaster) és un dels ocells més bonics que podem observar a Catalunya, si bé això va a gustos, els seus colors de ben segur ens deixaran bocabadats.

És un ocell que cria a l'estiu...

018

Punkt von Interesse
Landschaften
31/05/2018

El puig de la Font Pasquala amb una modesta alçada de 92 metres d’altitud ens ofereix unes vistes úniques del Baix Ter que paguen la pujada. És un molt bon lloc per aprofitar per repassar una mica la...

021

Punkt von Interesse
Flora
31/05/2018

En aquest oliverar abandonat hi podem trobar fàcilment orquídies. Aquesta família de plantes és la que té més espècies del món, unes 25.000! I a Catalunya en podem trobar tan sols unes 80.

Aquí on ens...

023

Punkt von Interesse
Andere
31/05/2018

Des d'aquest punt elevat tenim bones vistes de l'antic estany d'Ullastret que ocupava la depressió del nostre davant fins al segle XIX quan va ser totalment dessecat, ja que els aiguamolls es...

022

Punkt von Interesse
Architektur
31/05/2018

Ens trobem a Llabià, un petit poble que pertany al municipi de Fontanilles del qual se'n té constància des del segle X. Està situat a dalt d'un turonet que té molt bones vistes de l'antic estany d...

025

Punkt von Interesse
Landschaften
31/05/2018

A l'esquerra del camí trobem una curiosa mostra de construcció amb pedra seca. Aquest estil de construcció tradicional i molt arrelat en el nostre territori és un mètode ben econòmic, ja que no...

028

Punkt von Interesse
Umwelt
31/05/2018

El cultiu de l’olivera ha tingut i té una importància cabdal en aquestes terres i no podem fer el lleig de no dir-ne res. 

L’olivera (Olea europaea) és una espècie d’arbre autòctona del Mediterrani mo...

031

Punkt von Interesse
Architektur
31/05/2018

Per culminar l'excursió ens trobem davant de l'ermita de Sant Martí de Fontanilles.

Aquesta petita església és d'origen romànic i és una obra inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de...

Bilder
Bewertungen
/5
3 votes
26%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

1hr 40mins at an easy pace. We didn’t include the extension out to the village. Great views. All on tracks.

Un paseo muy agradable, buenas vistas i bonitos pueblos medievales. Recomendable!!!
Besuche

Was in zu sehen: Ruta a Llabià pel puig de la font Pasquala

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Ruta a Llabià pel puig de la font Pasquala

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema