Datenblatt

Einleitung

El cultiu de l’olivera ha tingut i té una importància cabdal en aquestes terres i no podem fer el lleig de no dir-ne res. 

L’olivera (Olea europaea) és una espècie d’arbre autòctona del Mediterrani molt important per a les cultures i civilitzacions que s’hi han desenvolupat. S’ha demostrat que ja era emprada en la cultura ibera per la seva llenya i fusta per fer-ne objectes o pels seus fruits per fer-ne oli. De cultura ibera no en falta a la zona amb el poblat d’Ullastret, el més gran de Catalunya, i d’altres assentaments propers. Segurament té molta antiguitat aquest cultiu aquí i hi devia cobrar més importància amb l’arribada de la cultura grega a Empúries, on fins i tot s’hi han trobat monedes de dissenys amb branques d’oliveres. No només tenia una importància econòmica sinó també simbòlica, ja que coronaven als guanyadors de les Olimpíades amb les seves branques.

Antigament el Puig de la Font Pasquala era terra d’oliveres però l’abandonament rural ha portat al fet que la pineda domini el paisatge.

 

Bilder