Zurück

Torre del gravat

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

El tret més característic del poble és el seu perfil, retallat per la presència de dues torres de guaita: la torre de Cal Gravat i la Torratxa i l’església parroquial de Sant Joan Baptista.

En aquest punt la Torre de Cal Gravat, o coneguda antigament per la Torre del Madico, és una torre de guaita de planta quadrada caracteritzada per presentar les arestes dels carreus de gres vermell i que data aproximadament del s.XII.

Més antiga encara és la Torratxa. En aquest cas es tracta d’una torre de defensa, de planta circular que us queda una mica més enrere, al costat del restaurant i integrada a la façana de la casa del costat. Tot i el seu deteriorament, sobretot a la part superior, fruit dels esdeveniments històrics que han passat al llarg del temps al nostre país, encara s’observen els merlets i les espitlleres que presentava la torre. Aquests dos elements permetien que els soldats del poble es defensessin d’atacs forasters. 

Els merlets són les estructures de secció quadrangular de la part superior de la torre en les que els combatents s’amagaven durant el combat i aprofitaven les obertures mitgeres per atacar. Les espitlleres són obertures rectangulars, estretes i còniques per la part exterior de la torre per on hi cabia el fusell, i alhora, protegia als soldats que disparaven.

Bilder