Ruta al Fort del Pi. Santa Margarida de Montbui.
Return

AJUNTAMENT VINICOLA

Route POI
Architecture
Index card

Introduction

La Vinícola, originàriament Cal Munguet o l'adoberia de Joan Valls, és un autèntic tresor del noucentisme industrial català del segle XX. Amb els seus dos edificis interconnectats i decorats amb maons i elements de forja, ofereix una experiència única als visitants. Destaca la seva gran xemeneia de 30 metres d'alçada, que centra els espais de la destil·leria i forma un pati encantador. Avui, aquest edifici històric s'ha convertit en un centre cívic i seu de l'Ajuntament, oferint una oportunitat única per descobrir la riquesa de la seva història industrial i la seva posterior transformació en un espai modern i multifuncional.

L’any 1922, la societat Cant i Sabater compra l’espai de l’antiga adoberia per instal·lar una fàbrica de destil·lació de licors, naixent així la Vinícola SA, l’any 1928, dedicada a la destil·lació de licors i la fabricació de vins, recuperant així la tradició de les antigues fassines domèstiques instal·lades a Montbui fins a l’arribada de la fil·loxera l’any 1896.

L’ajuntament es va instal·lar a les dependències del magatzem de la Vinícola a principis de la dècada dels 90. Els arquitectes Miquel Adrià, Ferran Bermejo i Joan Fabregat la van rehabilitar perquè es convertís en la seu de l'Ajuntament.

Es trasllada la seu municipal des del carrer Sant Miquel, sent un espai més acollidor i gran, per a dur a terme les activitats administratives i d’atenció a la ciutadania del municipi.

Images