Bosc de ribera del Ter a Girona
Desmais a la riba del Ter
Zona humida de l'illa del Ter
Return

Hortes de Santa Eugènia and the meadows of Salt

Route
09/09/2015
Index card

Introduction

This route, shared between Girona and Salt, will allow you to discover the agricultural space of the Hortes de Santa Eugènia (Santa Eugènia vegetable gardens) and the natural area of the meadows of Salt (Deveses de Salt), following the course of the river Ter. Part of the itinerary overlaps with theCarrilet Greenway, which runs from Olot to Girona.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Difficulty
  Easy
 • Duration
  1 hour 30 minutes
 • Slope
  28.00 meters
 • Distance
  5.50 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Environment
  Landscaping
 • Activity
  By foot
 • Rating

Slope graph

Description

This route, shared between Girona and Salt, will allow you to discover the agricultural space of the Hortes de Santa Eugènia (Santa Eugènia vegetable gardens) and the natural area of the meadows of Salt (Deveses de Salt), following the course of the river Ter. Part of the itinerary overlaps with the Carrilet Greenway, which runs from Olot to Girona.

The vegetable gardens of Santa Eugènia are located to the west of the city of Girona, between the neighbourhood of Santa Eugènia (formerly the village of Santa Eugènia de Ter) and the right bank of the river Ter. The type of agriculture practised in this space has evolved as a result of the social changes its surroundings have undergone. The area is currently used for social gardens rather than market gardens.

The meadows of Salt are of great ecological value, and an ideal place to enjoy nature walks.

This itinerary which is approximately 7,5 km in long, is flat and practicable for persons with reduced mobility. This means that there may be certain isolated difficulties, but the route is usable. Most of the itinerary is on compacted but non-asphalted earth. There are a few areas that are irregular or where there are stones and/or sand.

The information contained in this brochure is available on the Natura Local app, complete with audio descriptions, subtitles and sign-language interpretation.

 

Tips

TRAÇAT

 • Traçat semiurbà i fàcil, sempre per camins i vials sense cap tipus de dificultat.
 • El tram urbà entre el pont de la Barca i el nou pont de Pedret, és provisional fins que els accessos al pont des de la ribera adjacent a l’illa del Ter no estiguin disponibles.
 • Pràcticament pla, no presenta forts desnivells.

AIGUA

 • No hi ha punts d’aigua potable en tot el recorregut. Porteu almenys una cantimplora ben plena.

PRECAUCIONS

 • En cas de pluges abundants, el riu Ter augmenta el seu cabal. Absteniu-vos de baixar al llit del riu en cas de crescudes temporals.
 • Cal saber que l’accés a l’illa del Ter és restringit al públic, ja que es tracta d’una estació d’anellament d’aus. No obstant, a més de difícil, és perillós si el cabal del riu és gran. 

METEO

 • Hi ha trams de camí que van pel mig de la devesa, amb força ombres. No obstant hi ha també trams exposats al sol. A l’estiu, poseu-vos protecció solar.

TERRENY

 • El terreny és gairebé sempre molt fàcil, amb trams de terra compactada. Només en cas de pluges prèvies, ens podem trobar amb alguns bassals.

 

Save the route

What is there

What to see in: Hortes de Santa Eugènia and the meadows of Salt

Es mostren 1 - 8 de 8

Jardins de la Devesa

Point of interest
Flora
Landscapes
09/09/2015

Els jardins de la Devesa estan situats al parc del mateix nom. Ocupen dues hectàrees enjardinades amb un estil clàssic amb parterres on creixen una gran varietat d'espècies botàniques i alguns...

Plaça de les Botxes

Point of interest
Flora
Landscapes
09/09/2015

La plaça de les Botxes

El parc de la Devesa de Girona, amb una superfície de gairebé 40 hectàrees, constitueix l'espai verd urbà més gran de la ciutat i és un dels més grans de Catalunya. El Parc es...

Parc de les Ribes del Ter

Point of interest
Wildlife
Landscapes
Environment
09/09/2015

Amb la construcció del pavelló de Fontajau, l’any 1993, i la inauguració del parc de les Ribes del Ter, de Quico Hereu i Quim Espanyol, l’any 1999, es va recuperar i restaurar aquesta riba del riu que...

Riera dels Bullidors i pont de la Barca

Point of interest
Environment
09/09/2015

Ens trobem a sota el pont de la Barca a l’aiguabarreig del Ter amb la riera de Bullidors.
Aquesta riera, que neix a can Catofa, entre Cartellà i Sant Medir, segurament rep aquest nom perquè les seves...

Ailants

Point of interest
Flora
09/09/2015

L'ailant és un arbre que va arribar a Europa des de la Xina al 1740 per ser emprat com a arbre de jardí. També s’ha utilitzat àmpliament com a arbre de carrer. Avui en dia és considerada una espècie...

L'Aurora

Point of interest
Architecture
Environment
09/09/2015

Si ens acostem a l’antic portal, al cap del carreró, hi llegirem a la llinda esculpida en pedra de Girona: “1583 comença de molre a XXIII de jVliol”. Aquesta devia ser la data d’inauguració dels molin...

La Resclosa

Point of interest
Landscapes
Architecture
Environment
09/09/2015

Entrem al barri de Pedret, per l’antic camí de França, i un dels primers edificis històrics que trobem és l'Hospital de Sant Llàtzer. Aquest edifici formava part del sistema assistencial de Girona...

Aigüabarreig Ter - Onyar

Point of interest
Landscapes
Environment
09/09/2015

Des d’aquest punt albirem l‘aiguabarreig del Ter amb l’Onyar, el riu que travessa Girona, conegut per les seves façanes de cases pintades.
Al nostre davant comença l’illa del Ter que hem anat voltant...

Images
Rating
/5
2 votes
50%
Ratings with comments Publish rating
Visits

What to see in: Hortes de Santa Eugènia and the meadows of Salt

Es mostren 1 - 10 de 107
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Hortes de Santa Eugènia and the meadows of Salt

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Theme