Introduction
Les Gavarres més humides
Última i llarga etapa d’aquesta volta que, sortint de Madremanya, ens permetrà conèixer les Gavarres més humides i arribar de nou a la ciutat de Girona.
Nota: aquest itinerari ha estat proposat, traçat i documentat pel Consorci de les Gavarres.
Projecte finançat per la Diputació de Girona.
We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:
Apple store Google Play-
TypologyCrossing
-
DifficultyMedian
-
Duration7 hours 30 minutes
-
Slope540.00 meters
-
Distance22.50 km
-
ThemeEnvironmentArchitecture and environmentLandscaping
-
ActivityBy foot
-
Rating
Slope graph
Description
Les Gavarres més humides
Sortim de Madremanya pel barri del Pedró, antigament anomenat Cuartel del Norte, per dirigir-nos cap a Sant Martí Vell seguint el traçat de l’antic camí d’Empúries. Veurem com es recupera la zona del Puig de les Dalmaues de l’incendi forestal que l’arrasà al 2013 i entrarem al bell veïnat de Vilosa, amb la seva font, abans d’arribar a Sant Martí Vell.
Sant Martí és un poblet restaurat amb una església que impressiona amb el seu campanar gòtic i façana amb galeria barroca.
Prosseguim el camí, passant per les vinyes de Can Noves, del nou celler Ecocciwine, des d’on ens enfilarem fins a les restes del castell de Juià, un magnífic mirador des d’on es divisa, en dies clars, tot el nord del país. Visitarem Juià i ens endinsarem de nou a les Gavarres per arribar fins l’antic priorat de Sant Joan Salerm, completament voltat d’alzinar.
Des d’aquest indret amagat ens dirigim a Celrà tot vorejant la muntanya de les Pedreres passant pel bosc Tancat, la rajoleria i els forns de calç. Entrem a Celrà per la torre Desvern que ens ofereix vistes sobre el nucli de Celrà i la muntanya de Sant Miquel, la part final de l’etapa.
Pujarem al castell de Sant Miquel, de fet una antiga torre de telegrafia òptica, mirador privilegiat des d’on es divisen panoràmiques des del litoral fins a la Catalunya interior. També percebrem la immensitat de les Gavarres i els vessants baguenys, recoberts de perxades de castanyer, antigament explotades per a la fabricació de botes per vi. Des d’aquí només ens queda descendir i entrar a Girona per l’harmoniosa vall de Sant Daniel.