Return

Geologia

Route POI
Geology
Index card

Introduction

Som a sota el cingle de la Costa Cirera. Al llarg del cingle van apareixent coves i balmes, conegudes també com esplugues. Bet aquí el nom del poble. Sabíeu que quan una colònia de gralles (ocells negres semblants als corbs però més petits i sorollosos) ocupen una balma, se'n diu grallera? Aquests cingles de color vermell estan formats d'un important paquet de conglomerats que contrasta amb la roca calcària gris de la base.

Som a l'Espai Natural de l'Alta Vall del Serradell. Els seus cingles ofereixen un hàbitat de cria molt important per a colònies de grans ocells com els voltors però també hi fan niu parelles de trencalossos i d'aufranys. Aquests últims només són presents a l'estiu. A més a més aquests ambients de roca són propicis per altres ocells més petits com les gralles de bec groc, els roquerols, les merles roqueres o el poc abundant pela-roques; també per les plantes: la més abundant, que segur veieu tot pujant, és la corona de rei.

Si mirem pels cingles de Castellet enllà, a part de taques blanques d'excrements d'amunt la roca, allà on crien els voltors, arribarem a veure l'encimbellat poble de Sapeira.

Images