Esplugues de sota Sant Pere Martir
Esplugues Camí de les Aigues
Pins sobre Esplugues. Solell de Collserola.
Volver

Esplugues de Llobregat

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

Als peus de la Collserola que mira al mar

Esplugues de Llobregat és un municipi de la comarca Baix Llobregat, a la zona limítrof amb la ciutat de Barcelona. Cap al nord, el terme s’enfila cap als primers contraforts sud-oest de la serra de Collserola, fins al turó de Sant Pere Màrtir. El terme més planer, a la zona de transició entre la serra i la plana deltaica del riu Llobregat, està pràcticament tot urbanitzat i ocupat per grans infraestructures viàries.

El municipi el formen la part més antiga del nucli urbà i tota una colla de nous barris en continuïtat, crescuts arran de l’impuls industrial i econòmic al llarg del segle XX, arribant a agrupar més de 45.000 habitants (2018).

Actualment Esplugues és una ciutat dedicada majoritàriament al sector dels serveis, conjuntament amb el sector industrial. L’agricultura hi és pràcticament desapareguda.

La part més muntanyosa del terme, on hi creixen les brolles i algun reducte de pineda, forma part dels límits del Parc Natural de la Serra de Collserola, i ofereix una gran panoràmica vers la plana deltaica del Llobregat i un sector important de la ciutat de Barcelona.

Els esdeveniments festius més importants de la ciutat són les seves festes majors, molt dinàmiques pel que fa a actes de cultura popular tradicional catalana: castellers, gegants, diables, balls, bastoners...

 

Sabies que...?

 

Esplugues conserva algunes masies històriques del voltant, com Can Ramoneda, Can Cortada –on va viure el Baró de Maldà, autor del cèlebre El Calaix de Sastre- Can Pi i Can Bialet, d’una gran atractiu.

 

No et perdis...

 

Una visita als dos museus de la ciutat, Can Tinturé i la Rajoleta, dedicats a la rajoleria i a la ceràmica que tanta fama va donar a Esplugues en el passat.

 

Què fer...?

 

Si ens enfilem muntanya amunt, cap a Sant Pere Màrtir, aviat veurem la vista sobre tota la ciutat, l’entorn metropolità, el delta del Llobregat i gran part de la ciutat de Barcelona. Una bona lliçó de geografia!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem per la Festa Major de Sant Mateu, a finals de setembre, podrem gaudir del Seguici del Pregó, una de les concentracions de cultura popular tradicional més reeixida de la zona. 

 

Voltants...

 

A prop d’Esplugues de Llobregat podem continuar descobrint mirandes i racons de la serra de Collserola amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local pels municipis de Sant Just Desvern i Sant Cugat del Vallès.

Teléfonos de contacto

Emergencias
112
Ajuntament
93 371 33 50
Policia Local
93 371 66 66
CAP Lluís Millet
93 470 29 29
CAP Can Vidalet
93 473 15 69
Baix Taxi
93 471 00 00

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Esplugues de Llobregat

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Esplugues de Llobregat

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Esplugues de Llobregat

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filtra por tipo
  Temàtica