Rutes a les Serres de Bellmunt. Bellmunt d'Urgell
Rutes a les Serres de Bellmunt.Bellmunt d'Urgell
Rutes a les Serres de Bellmunt. Bellmunt d'Urgell
Rutes a les Serres de Bellmunt. Bellmunt d'Urgell.
Rutes a les Serres de Bellmunt. Bellmunt d'Urgell.
Rutes a les Serres de Bellmunt. Bellmunt d'Urgell.
Volver

Bellmunt d'Urgell

Destino
13/02/2021
Ficha

Presentación

El Balcó d'Urgell

Bellmunt d'Urgell és un municipi situat al sud-est de la comarca de la Noguera, i ocupa 5,11 km² d'extensió. Els seus límits de terme els comparteix amb Montgai al sector nord, Penelles a l'est i al sud, i amb Bellcaire d'Urgell a l'oest.

El nucli de Bellmunt és el cap administratiu i polític del terme municipal, però també hi ha els pobles de la Coma de l'Orella, les Gorgues, la Mallola, les Torretes, les Roques i els Tossals.
El terme se situa a la plana regada, compresa entre la Séquia Primera i la Séquia Petita del Canal d'Urgell, al límit sud de la ribera del Sió. Però el seu territori és accidentat a causa de les petites elevacions que conformen la serra de Bellmunt, el poble de Bellmunt d'Urgell és al punt més elevat 379 m.

Una xarxa de carreteres locals connecten el poble amb els de Montgai, Bellcaire d'Urgell, i amb Castellserà passant per Penelles, i amb la carretera C-53, de Vilagrassa a Balaguer.

Actualment el municipi compta amb 185 veïns, la major part dels quals treballen en l'agricultura dels cereals i la fruita dolça i ferratges principalment. També els serveis és un sector que ocupa una part important de la població, mentre que la ramaderia està representada per la cria de bestiar porcí i d'aviram.

El poble de Bellmunt d'Urgell conserva el caràcter medieval, i la seva situació, dominant sobre el territori de la plana d'Urgell, i les cases dels seus carrers, amb portals adovellats reforcen el seu caràcter.

Les cases més noves del poble s'han aixecat al voltant de la carretera que enllaça amb la C-53, i també del camí de Penelles.

L'església parroquial de Sant Josep és l'edifici més destacable del poble, és del segle XVI, i el seu estil es correspon al goticorenaixentista.

La celebració més important de l'any que se celebra és la festa major, durant el penúltim diumenge d'agost, en honor a Sant Bartomeu. També se celebra la festa del Roser, coincidint amb el segon diumenge de maig.

Natura 2000 EIN

No te lo pierdas

Les vistes des dels diferents punts del poble, són àmplies i generoses, tindrem a l'abast tota la plana d'Urgell i fins i tot veurem Lleida!

Cuando ir

Durant la primavera i la tardor, quan la calor no és tan intensa, o tot l'any si no ens fa nosa la calor, podrem fer diverses caminades aprofitant les petites elevacions i recorreguts que ofereix la Serra de Bellmunt.

Una d'aquestes la pots fer utilitzant l'App de Natura Local, us animem a sortir i conèixer-la, es tracta de la «Ruta de Bellmunt».

Qué hacer

Una passejada pel carrer Major ens transportarà a temps d'èpoques medievals, cases amb portals adovellats, i el bonic edifici de la Botigueta. Acosteu-vos també a la seva església amb elements gòtics i renaixentistes, ja es veu a la façana que s'ha construït en diferents etapes constructives.

Sabías que

Donada la situació privilegiada del poble, dalt de la Serra de Bellmunt, sempre se l'ha anomenat popularment «l'Espia d'Urgell» o el «Balcó d'Urgell».

Un fet significatiu de la conquesta d'aquestes terres als sarraïns, és que fins que no es va conquerir aquest enclavament, no es va poder pensar ni fer afectiva la conquesta de la seva capital, Balaguer.

Alrededores

Bellmunt d'Urgell es troba a una distància pràcticament equidistant de la seva capital comarcal, Balaguer, i de la vila d'Agramunt, també molt important tot i no ser capital de la comarca de l'Urgell.

Totes dues tenen elements interessants per visitar, i tota mena de serveis i comerços on adquirir productes locals de gran qualitat.

Teléfonos de contacto

Ajuntament de Bellmunt d'Urgell
973 610 436
Emergències
112
Mossos d'Esquadra
088
Consultori mèdic
973 610 436

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Bellmunt d'Urgell

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Bellmunt d'Urgell

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Bellmunt d'Urgell

 • Filtra por tipo
  Temàtica

Sin resultados