Senterada entrada de la Vall Fosca
Senterada i el riu Flamisell
Entrada de la Vall Fosca. La Pobleta de Bellveí
Cami vell de pujada a Cérvoles
Volver

Senterada

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

On el Flamisell es fa més gran

Senterada és un municipi del Pallars Jussà a les portes de la Vall Fosca, a la zona de la confluència de la vall del riu Bòssia amb la del Flamisell. A part de per aquestes dues valls principals, el relleu del terme, eminentment muntanyós, és format per la successiva presència dels vessants que formen les valls secundàries del riu de Cadolla, del barranc de Naens, el de la Vinyassa i el de la Plana, entre altres de més breus.

Els seus poc més de 140 habitants, viuen majoritàriament al nucli de Senterada, al fons de la vall i capital del terme, tot i que també formen el municipi els nuclis de Burguet, Cadolla, Cérvoles, Lluçà, Naens, Puigcerver, Reguard i l’enclavament de Larén, alguns d’ells pràcticament despoblats.

Tot i que hi trobem vestigis prehistòrics (dòlmens de la Casa Encantada, de Mas Pallarès, de Sant Roc...), els inicis de l’actual poblament vénen de la fundació de l’antic monestir visigòtic de Santa Grata. Al segle XIV formava part de la baronia de Bellera

L’activitat econòmica, fortament assentada en el passat en l’agricultura i la ramaderia pràcticament de subsistència, així com en l’explotació forestal, ha anat passant al sector de serveis enfocats al turisme.

La Festa Major se celebra a mitjan agost.

 

Sabies que...?

 

A Senterada se celebra, dins dels actes de la Festa Major de mitjan agost, un prestigiós festival de música electrònica de petit format, el Tecknival. Si ets amant d’aquest estil musical, no te’l pots perdre!

 

No et perdis...

 

El formatge serrat d’ovella, genuí de la zona. Tasteu-lo a Casa Leonardo o pregunteu com anar fins a Corroncui a comprar-ne directament a la formatgeria on el fan amb la llet del propi ramat.

 

Què fer...?

 

Visiteu el dolmen de la Casa Encantada, un dels més importants de Catalunya dins de la seva tipologia.

Aneu fins al pont del Diable, en un indret espectacular. Us ho proposem en una de les rutes.

Visiteu els petits pobles encimbellats a mitja muntanya de la vall del Bòssia i del Famisell, i endinseu-vos a la Vall Fosca, primera vall productora d'electricitat d'Espanya.  

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a mitjan agost, podrem gaudir d’una de les festes majors més concorregudes d’aquesta banda del Pallars, amb una programa d’activitats ben variat, entre la tradició i les últimes tendències musicals.

 

Voltants...

 

La ruta senderista i cultural del Cinquè Llac, impulsada originàriament des d’aquesta població, és una excel·lent i molt recomanable opció per conèixer més a fons aquesta zona del Pirineu. Podrem escollir entre diferents opcions o modalitats, guiada i autoguiada.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ajuntament
973 66 17 62
Consultori mèdic
973 66 17 79
Farmàcia
973 66 17 58
Bus ALSA
902 42 22 42

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Senterada

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Senterada

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Senterada

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filtra por tipo
  Temàtica