Santa Perpètua de Mogoda
Volver

Granja Soldevila

Visita
Ficha

Descripción

És una construcció característica del modernisme menor de principis del segle XX i un dels edificis nobles més reeixits de Santa Perpètua de Mogoda. És una obra protegida com a bé cultural d'interès local. S'hi ubiquen diversos serveis municipals com Ràdio Santa Perpètua, i els departaments de Cultura, Educació i Promoció Econòmica de l'ajuntament.
L'edifici principal correspon a un mas de finals del segle XVIII, molt reformat al segle XX. El que s'observa avui és un edifici residencial amb trets modernistes format per un bloc central de planta rectangular (17 x 23 m) amb tres crugies, desenvolupat en una planta semisoterrani, una planta baixa, dues plantes pis i una torre amb dos nivells més. Al vessant oest hi ha un cos de galeria que li dona un aire colonial, també existeix una porxada destinada a magatzem que està adossada a la façana posterior nord al nivell semisoterrani, i al vessant oest hi ha un altre edifici de 3 plantes i una sola crugia que conté l'antiga capella i l'antic habitatge dels porters. A l'extrem d'aquest cos hi ha una segona torre de 4 plantes amb coberta a 4 aigües. Els interiors tenen una rica ornamentació.
Al vessant sud hi ha un petit jardí romàntic amb magnífics exemplars d'espècies vegetals, al vessant est hi ha restes dels antics camps de conreu amb diverses construccions auxiliars, al vessant nord se situa l'antic pati amb els corrals i al vessant oest hi ha adossat l'edifici de la capella i l'antic habitatge dels porters, seu de ràdio Santa Perpètua.

Dirección

Camí de la Granja, s/n
08201

Información de contacto

regidoria de Cultura
cultura@staperpetua.cat
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración