Santa Perpètua de Mogoda
Volver

Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV)

Servicio
Otros
Ficha

Descripción

L'exposició permanent del MTIV presenta un recorregut cronològic que va des de la prehistòria fins als nostres dies, tractant l'impacte i l'evolució del treball i la industrialització, destacant el trajecte de la dona en el món laboral. Durant aquest recorregut, es fa servir la història de Santa Perpètua de Mogoda com a teló de fons, fent èmfasi en l'època en la qual el municipi va evolucionar des d'un poble rural dedicat a l'agricultura i la ramaderia, fins a un municipi amb un fort accent industrial i logístic. Es tracta el concepte del 'treball' des de tres punts de vista: el treball remunerat, el treball domèstic i el temps lliure com a contrapartida dels dos anteriors.
El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) té com a seu principal el recinte industrial del Vapor Aranyó.
Horari: Dimecres a divendres de 17 a 20 h, dissabtes d'11 a 14 h i 17 a 20 h i diumenges i festius d'11 a 14 h.
A més a més, compte amb diversos serveis per a gaudir de la seva experiència, com són les visites guiades a l'exposició permanent cada dissabte i diumenge a les 11:30 h, o amb reserva prèvia fora d'aquest horari. Així com compta amb una programació estable d'activitats per a famílies (LAB) i un servei educatiu destinat a escoles.
El MTIV té dues subseus radials, la primera ubicada a la Granja Soldevila, una antiga indústria agroalimentària, dedicada a la preparació i distribució de productes làctics, que destacarà, d'una banda, per incorporar innovacions tecnològiques punteres, importades d'Europa i, d'altra banda, per les importants aportacions realitzades al sector lleter. La Granja Soldevila disposa d'un espai museïtzat on s'exposa la història de l'edifici i de la indústria lletera i es visiten, seguint aquest ordre, l'antic celler, l'avantsala a la formatgeria i la formatgeria. Aquest espai obre cada primer cap de setmana de mes, d'11 a 14 h, dissabtes i diumenges.
La segona seu és al paratge de Santiga, concretament a la zona de la rectoria de l'Església de Santa Maria l'Antiga o de Santiga. Un conjunt monumental eclesiàstic situat a dos kilòmetres de Santa Perpètua, al costat esquerre (llevant) del camí d'accés que des de la carretera B-140 de Sabadell a Mollet, amb una cronologia que compren des d'època romana fins a època moderna. Aquesta seu del MTIV actualment està en fase de projecte, però l'església d'aquest paratge es pot visitar cada segon cap de setmana del mes amb les visites guiades a càrrec del Centre d'Estudis i Recerques Mogoda (CREM).

Dirección

Carrer d'Enric Granados 1-3
08130
Perpètua de Mogoda

Información de contacto

Regidoria de Promoció Local i Turisme
turisme@staperpetua.cat
Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración