Volver

Joc dels ecosistemes de la vall de Fuirosos

Ruta
25/01/2021
Ficha

Introducción

Jugant a descobrir la fauna de la vall de Fuirosos

Us proposem una interessant proposta per descobrir part de la fauna que habita a la vall de Fuirosos.

Es tracta d’una ruta amb un joc mediambiental,  en el qual amb l’ajuda de l’aplicació, i una sèrie de pistes, haureu de trobar les reproduccions dels animals amagats i descobrir de quina espècie es tracta en cada un dels casos.

Al llarg del recorregut, a la pantalla de navegació de l’app, trobareu unes indicacions que us avisaran de la proximitat a un animal amagat i amb una sèrie de pistes de quina és l’espècie que haureu de trobar.

DINÀMICA DEL JOC: El joc consisteix a trobar una sèrie de reproduccions d'animals en fusta que trobareu a dalt dels arbres. A l'App trobareu uns punts (icona grisa amb signe d'admiració) que us donaran pistes sobre quin animal es tracta i també són el punt de partida per cercar l'animal en qüestió. La ubicació exacta de l'animal la podreu saber clicant sobre algunes de les icones de color taronja.

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Lineal
 • Dificultad
  Familiar
 • Duración
  50 minutos
 • Pendiente
  60.00 meters
 • Distancia
  2.10 km
 • Tema
  Temático
 • Actividad
  A pie
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Jugant a descobrir la fauna de la vall de Fuirosos

La ruta comença en el punt a on la riera de Fuirosos passa per sota el pont de l’autopista AP-7 i tota l’estona seguirem una pista ampla i còmoda que va paral·lela al curs de la riera.

Passarem a tocar de la masia de Ca l’Oller, i anirem descobrint detalls sobre la vegetació i la fauna a tocar de la riera de Fuirosos. Aviat rebrem el primer avís de la proximitat a un animal amagat i us haureu d’allunyar una mica de la pista per anar-lo a trobar.

Un cop trobat, tornarem de nou a la pista, la qual seguirem fins a trobar el següent avís. Així anirem descobrint una a una cadascuna de les 8 espècies d’animals amagats a la ruta.

La pista a estones transcorre propera a la riera de Fuirosos, a on en alguns trams es desplega una fresca i atractiva vegetació de ribera, i a estones transita una mica més allunyada, envoltada per un bosc de pins i alzines, però sempre acompanyats pel paisatge i l’ambient agradable de la vall de Fuirosos.

Al final de la ruta arribarem a una esplanada a tocar del pont Blanc, lloc a on haurem de trobar l’últim animal. Aquest és el punt més allunyat de la ruta i ara ja només us quedarà desfer el camí fet fins al punt d’inici.

DINÀMICA DEL JOC: El joc consisteix a trobar una sèrie de reproduccions d'animals en fusta que trobareu a dalt dels arbres. A l'App trobareu uns punts (icona grisa amb signe d'admiració) que us donaran pistes sobre quin animal es tracta i també són el punt de partida per cercar l'animal en qüestió. La ubicació exacta de l'animal la podreu saber clicant sobre algunes de les icones de color taronja.

Consejos

 TRAÇAT

 • La ruta transcorre íntegrament per una pista ampla i còmode.
 • Per trobar els diferents animals amagats us haureu de separar de la pista i introduir-vos al bosc.

AIGUA

 • Porteu força aigua, sobretot a l'estiu.
 • No trobarem fons al camí.

PRECAUCIONS

 • Eviteu entrar a la llera de la riera si hi ha previsió de fortes pluges.
 • Vigileu de no relliscar si les roques de la riera estan molles.
 • Aneu amb compte amb els cotxes que puguin transitar per la pista principal, sobretot els caps de setmana.

METEO

 • Consulteu la meteo abans de sortir.

TERRENY

 • En alguns casos, per accedir als animals amagats, ho haureu de fer per camins una mica tapats de vegetació.

MATERIAL

 • Cal dur calçat còmode i adherent.
 • Protecció solar.
 • Màquina fotogràfica.
 • Prismàtics per observar ocells, papallones, amfibis,...

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Joc dels ecosistemes de la vall de Fuirosos

Es mostren 1 - 12 de 12

Lledoners

Punto de interes
Flora
25/01/2021

A la nostra dreta i al costat del curs de la riera de Fuirosos, trobem alguns exemplars de lledoner (Celtis australis). Aquest arbre era molt habitual veure’l plantat a pagès vora les masies, pous i b...

Espiadimonis

Punto de interes
Fauna
25/01/2021

Estem a tocar de la riera de Fuirosos i podem gaudir pràcticament tot l'any de la presència d'algunes espècies d'espiadimonis a prop de l'aigua i en concret del nostre protagonista, el Sympetrum...

Amfibis

Punto de interes
Fauna
25/01/2021

Entre els amfibis que habiten aquestes aigües poc contaminades, comptem la salamandra, el tritó verd, la granota verda, la reineta, el gripau comú  i el tòtil (foto i àudio), el nostre protagonista en...

Ocells de la riera

Punto de interes
Fauna
25/01/2021

Motacilla cinerea

Són diverses les espècies faunístiques que habiten al voltant de la riera i el seu ecosistema, lloc de refugi, cria i aliment, especialment a la primavera, moment de brogit del bosc...

Vegetació de ribera

Punto de interes
Flora
25/01/2021

La presència d’aigua, pràcticamen tot l'any, gràcies a la riera de Fuirosos fa possible l’existència d'aquest bosc de ribera. A més de la disponibilitat d’aigua contínua, aquests boscos també disposen...

Imágenes
Valoración
/5
7 votos
72%
Valoraciones con comentarios Publicar valoración
hemos llegado hasta el punto del quinto animal,no hemos visto ninguno,somos un grupo de 5 adultos y 4 niños y con el calor que hace hoy y no encontrar ningun animalito nos hemos dado la vuelta, las pistas de la app no ha sido suficiente :(
Ens ha encantat la ruta! La nostra filla de 7 anys ha trobat tots els animals sense cap problema un cop hem vist q calia sortir-se una mica del camí principal per senderetes laterals. Una iniciativa molt original que mirarem de replicar per la nostra zona 😊
Hem fet la ruta amb un nen de 7 anys i una nena de 5 anys. Els i ha agradat, però per trobar els animals hem hagut de sortir del camí. Bona iniciativa.
No hem trobat cap dels primers 4 animalets. Hem desistit en continuar la ruta. Decepció. Agrairiem si algú ens pot confirmar si els animals han estat retirats o si són a lloc.
Hem fet la ruta i només ens ha faltat de trobar el num.2. Els demés els hem trobat amb ajuda de la app
L'excursió no és gran cosa però els animals amagats són un alicient pels petits. La nostra filla de 3 anys ha xal·lat força, tot i que l'hem hagut d'ajudar força. Per cert, compte amb Google maps vinguent de Girona, cal no fer-li cas i anar fins a Riells-Viabrea per la C-35, allà hi ha una passera per creuar la Tordera.
Nos ha gustado mucho. Ruta sencilla del tipo paseo de relax por pista forestal. Los animalitos fáciles de encontrar. Muy buena idea esta ruta.
Visitas

Que ver en: Joc dels ecosistemes de la vall de Fuirosos

Es mostren 1 - 10 de 15
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Joc dels ecosistemes de la vall de Fuirosos

Es mostren 1 - 10 de 25
 • Filtra por tipo
  Temática