Creu de terme
Can Fatjó
Horts i hivernacles propers a la riera d'en Font
Volver

Ruta esportiva

Ruta
04/10/2016
Ficha

Introducción

Encerclant Tiana

Amb aquesta caminada podríem dir que tindrem una visió de 360° sobre perímetre urbanitzat de Tiana exceptuant la part sud i la urbanització de la Virreina.

Veurem i passarem prop tant d'edificis construïts fa segles, com per àrees de nova urbanització tipus ciutat jardí encara amb parcel.les per edificar. Farem un gran cercle al poble i trepitjarem les dues rieres principals que hi ha a ambdós costats del nucli urbanitzat.

És un recorregut distret que ens farà fer exercici sense grans exigències tot i que si es fa amb intensitat es nota, ja que no és un recorregut pla, hi ha baixades i pujades suaus freqüents.

 

 

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Circular horario
 • Dificultad
  Fácil
 • Duración
  1 hora 30 minutos
 • Pendiente
  180.00 meters
 • Distancia
  5.90 km
 • Tema
  Arquitectura y medio
  Paisajístico
 • Actividad
  A pie
  En bicicleta
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Encerclant Tiana

Començarem al que podria ser el punt més central de l'àrea urbanitzada del municipi, el Parc de l'Antic Camp de Futbol i baixarem ràpidament cap al Torrent de Montcerdà. El torrent és un dels eixos vertebradors del poble i més avall pren el nom de riera d'En Font.

Al cap de molt poc tornarem a pujar i veurem la Font del Ronyó i la creu de terme, molt poc després baixarem de nou cap a l'altra riera, la de Tiana, aquesta vegada però la seguirem un tros amunt fins a arribar a entrar una zona urbanitzada nova i propera al Mas Ram de Badalona.

Ens trobarem caminant pels carrers més nous del poble a través d'un tipus d'urbanització anomenat ciutat jardí, és a dir cases unifamiliars envoltades de jardí dins de cada parcel·la disposades en forma de raïms de cases.

Sortirem d'aquesta àrea del poble anant cap al nord del poble seguint l'Avinguda President Companys, però mentre anem cap allà tindrem l'oportunitat de badar amb les àmplies vistes, o mirant les tortugues de la bassa de can Puigcarbó. Prendrem un carrer de baixada, creuarem per darrera vegada la riera de Tiana i ja pujarem fins a l'alçada de l'església.

A partir d'aquest punt anirem tancant el cercle, ja que ens trobarem a menys de la meitat del trajecte. Ara tornarem a dirigir-nos cap a l'altra riera, la riera d'en Font, la que es troba a llevant del nucli antic de Tiana.

Baixarem per aquest costat suaument de nou cap al punt d'inici i pel camí podrem veure sobretot grans masies i el parc dedicat a Joan Armengol i Moliner, artista local, pedagog i pallasso. Ja veureu que el parc està ambientat amb Les Tres Bessones i trobareu grans figures fetes de fusta repartides per diferents indrets dels jocs infantils.

Consejos

 

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 7 de 7

041.creu terme

Punto de interes
Otros
04/10/2016

El nom de la font el va posar el seu propietari, el doctor Vicente Ferrándiz, després de comprar una casa a Tiana pels seus bons aires entre la costa i muntanya. Després de fer analitzar l'aigua del...

044.can Guinart

Punto de interes
Arquitectura
04/10/2016

Ca n'Elies es troba paral.lela a la riera de Tiana i és de grans dimensions. És un edifici de finals del s. XIX possiblement una masia reformada, destaquen les dues galeries laterals amb arcs de mig...

051.1.Bassa amb tortuguesCan Puigcarbó

Punto de interes
Medio ambiente
04/10/2016

Aquesta gran bassa pertany a la finca de Puigcarbó, ja no s'utilitza per regar horts, però uns inquilins encantats de ser els amos i senyors, les tortugues americanes, n'hi ha més d'una desena. 

D...

051.2Parc

Punto de interes
Otros
04/10/2016

Passem pel costat del parc que ens queda a la dreta i travessem el carrer de la riera de Tiana, al fons podem veure l'imponent edifici de Can Puigcarbó, o Can Salines, Can Gibert d'estil neoclàssic...

053. la catequistica

Punto de interes
Arquitectura
04/10/2016

Aquest edifici  depèn de la parròquia i durant els anys vint i fins als cinquanta  s’hi feien moltes representacions teatrals, sessions de cinema i festivals de diferents tipus.

L’edifici és singular...

053.2ESGL SANT CEBRIA1

Punto de interes
Arquitectura
04/10/2016

Església parroquial. L'any 1850 mossèn Magí amb el suport de l'ajuntament va iniciar el projecte de poder construir una nova parròquia a Tiana més propera als veïns, amb una planta més gran i més...

058.2Cals Frares i C Gaietà

Punto de interes
Arquitectura
04/10/2016

Edificis imponents i de gran bellesa que se situen al camí del mig d'Alella, un important lloc de pas de persones i mercaderies. Ambdues construccions tenen un origen comú, les de ser una llar i un...

Imágenes
Valoración
Todavía no hay votos
Valoraciones con comentarios Publicar valoración
Visitas

Que ver en: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filtra por tipo
  Temática