Creu de terme
Can Fatjó
Horts i hivernacles propers a la riera d'en Font
Return

Ruta esportiva

Route
04/10/2016
Index card

Introduction

Encerclant Tiana

Amb aquesta caminada podríem dir que tindrem una visió de 360° sobre perímetre urbanitzat de Tiana exceptuant la part sud i la urbanització de la Virreina.

Veurem i passarem prop tant d'edificis construïts fa segles, com per àrees de nova urbanització tipus ciutat jardí encara amb parcel.les per edificar. Farem un gran cercle al poble i trepitjarem les dues rieres principals que hi ha a ambdós costats del nucli urbanitzat.

És un recorregut distret que ens farà fer exercici sense grans exigències tot i que si es fa amb intensitat es nota, ja que no és un recorregut pla, hi ha baixades i pujades suaus freqüents.

 

 

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Difficulty
  Easy
 • Duration
  1 hour 30 minutes
 • Slope
  180.00 meters
 • Distance
  5.90 km
 • Theme
  Architecture and environment
  Landscaping
 • Activity
  By foot
  By bike
 • Rating

Slope graph

Description

Encerclant Tiana

Començarem al que podria ser el punt més central de l'àrea urbanitzada del municipi, el Parc de l'Antic Camp de Futbol i baixarem ràpidament cap al Torrent de Montcerdà. El torrent és un dels eixos vertebradors del poble i més avall pren el nom de riera d'En Font.

Al cap de molt poc tornarem a pujar i veurem la Font del Ronyó i la creu de terme, molt poc després baixarem de nou cap a l'altra riera, la de Tiana, aquesta vegada però la seguirem un tros amunt fins a arribar a entrar una zona urbanitzada nova i propera al Mas Ram de Badalona.

Ens trobarem caminant pels carrers més nous del poble a través d'un tipus d'urbanització anomenat ciutat jardí, és a dir cases unifamiliars envoltades de jardí dins de cada parcel·la disposades en forma de raïms de cases.

Sortirem d'aquesta àrea del poble anant cap al nord del poble seguint l'Avinguda President Companys, però mentre anem cap allà tindrem l'oportunitat de badar amb les àmplies vistes, o mirant les tortugues de la bassa de can Puigcarbó. Prendrem un carrer de baixada, creuarem per darrera vegada la riera de Tiana i ja pujarem fins a l'alçada de l'església.

A partir d'aquest punt anirem tancant el cercle, ja que ens trobarem a menys de la meitat del trajecte. Ara tornarem a dirigir-nos cap a l'altra riera, la riera d'en Font, la que es troba a llevant del nucli antic de Tiana.

Baixarem per aquest costat suaument de nou cap al punt d'inici i pel camí podrem veure sobretot grans masies i el parc dedicat a Joan Armengol i Moliner, artista local, pedagog i pallasso. Ja veureu que el parc està ambientat amb Les Tres Bessones i trobareu grans figures fetes de fusta repartides per diferents indrets dels jocs infantils.

Tips

TRAÇAT

 • Tot el recorregu es fa per un terreny sense complicacions.
 • No trobarem cap fort desnivell.

AIGUA

 • Trobarem fonts amb aigua potable en molts punts.

PRECAUCIONS

 • S'ha d'estar atent especialment en creuar el carrer principal, sobretot després de veure la catequística, davant de l'església, doncs al cap de poc el carrer esdevé carretera.

METEO

 • S'aconsella portar protecció solar i el cap protegit a l'estiu, hi ha trams amb poques ombres.

TERRENY

 • Urbà

MATERIAL

 • No caldria portar cap element especial per aquesta caminada.
 • Calçat cómode per caminar. 

ALTRES EQUIPAMENTS 

 • Si voleu conèixer més coses sobre el modernisme al Maresme i a Tiana, el Consorci de Promoció Turística del Maresme va editar una guia anomenada "Modernisme al Maresme".
 • El carrer Sant Bru és un dels dos carrers que queden a Tiana amb una estructura de parcel·les singulars, les cases tenien una parcel·la de terra a l'altra banda del carrer per fer-hi un hort. Quan estiguem a l'avinguda President Companys caldria baixar uns 180 m pel  carrer Montalegre.

Save the route

What is there

What to see in: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 7 de 7

041.creu terme

Point of interest
Others
04/10/2016

El nom de la font el va posar el seu propietari, el doctor Vicente Ferrándiz, després de comprar una casa a Tiana pels seus bons aires entre la costa i muntanya. Després de fer analitzar l'aigua del...

044.can Guinart

Point of interest
Architecture
04/10/2016

Ca n'Elies es troba paral.lela a la riera de Tiana i és de grans dimensions. És un edifici de finals del s. XIX possiblement una masia reformada, destaquen les dues galeries laterals amb arcs de mig...

051.1.Bassa amb tortuguesCan Puigcarbó

Point of interest
Environment
04/10/2016

Aquesta gran bassa pertany a la finca de Puigcarbó, ja no s'utilitza per regar horts, però uns inquilins encantats de ser els amos i senyors, les tortugues americanes, n'hi ha més d'una desena. 

D...

051.2Parc

Point of interest
Others
04/10/2016

Passem pel costat del parc que ens queda a la dreta i travessem el carrer de la riera de Tiana, al fons podem veure l'imponent edifici de Can Puigcarbó, o Can Salines, Can Gibert d'estil neoclàssic...

053. la catequistica

Point of interest
Architecture
04/10/2016

Aquest edifici  depèn de la parròquia i durant els anys vint i fins als cinquanta  s’hi feien moltes representacions teatrals, sessions de cinema i festivals de diferents tipus.

L’edifici és singular...

053.2ESGL SANT CEBRIA1

Point of interest
Architecture
04/10/2016

Església parroquial. L'any 1850 mossèn Magí amb el suport de l'ajuntament va iniciar el projecte de poder construir una nova parròquia a Tiana més propera als veïns, amb una planta més gran i més...

058.2Cals Frares i C Gaietà

Point of interest
Architecture
04/10/2016

Edificis imponents i de gran bellesa que se situen al camí del mig d'Alella, un important lloc de pas de persones i mercaderies. Ambdues construccions tenen un origen comú, les de ser una llar i un...

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating
Visits

What to see in: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Ruta esportiva

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Theme