Camí del Carrilet Olot-Girona
Ermita de Santa Brígida
Vistes de l'estació del Carrilet Olot-Girona
Volver

Les fonts d'Amer

Ruta
24/08/2017
Ficha

Introducción

Una riquesa líquida

Recorregut senzill que ens aporta una bona estona de distracció passant per un seguit de fonts, algunes d'elles d'especial importància, en un ambient ombrejat,  tranquil i fresc. 

Recorrerem un petit tram de la via verda del camí del carrilet, ens endinsarem un mica a la muntanya i ens aproparem a una font molt especial per després anar retornant per un altre camí entre més fonts i un bosc de ribera.

Te recomendamos la App de Natura Local pera hacer esta ruta guiada e interpretada. Descárgatela gratis aquí:

Apple store Google Play
 • Tipología
  Circular horario
 • Dificultad
  Familiar
 • Duración
  1 hora 40 minutos
 • Pendiente
  103.00 meters
 • Distancia
  5.70 km
 • Tema
  Flora y fauna
  Geologia
 • Actividad
  A pie
  En bicicleta
 • Valoración

Gráfico de pendiente

Descripción

Una riquesa líquida

Començarem el recorregut a l'estació del carrilet d'Amer entre Olot i Girona, on agafarem el mateix camí del carrilet en direcció Olot. Avançarem sense problemes al llarg d'aquest tram ample, planer i ben senyalitzat durant uns dos kilòmetres.

Després de fer aquest tram ens trobarem a l'alçada de la planta d'embotellament Fonter, però nosaltres girarem en direcció contrària a les instal·lacions. Ens endinsarem uns 400 m a la muntanya del Serrat de Folguerons per un camí que va fent una pujada moderada entre castanyers i altres arbres caducifolis. Allà veurem la Font de l'Abeurador, fresca i ombrejada. Més endavant trobarem també la Font dels Carlins, on farem mitja volta per retornar al camí del carrilet.

A continuació baixarem cap a les instal·lacions de la planta embotelladora Fonter i haurem d'entrar al seu recinte per anar a trobar la Font Picant, que es troba en uns jardins romàntics prop de les oficines.

Després de visitar la Font Picant sortirem del recinte i anirem per un camí paral·lel al carrilet en direcció a Amer. Fent aquest altre camí passarem per la Font dels Capellans i la d'en Fàbregues, en un ambient molt ombrívol i humit, sota un bosc amb plataners i arbres de ribera.

Hi haurà un moment en què estarem molt a prop del riu Brugent, i poc després ens n'allunyarem de nou passant prop de camps d'avellaners i un magatzem de fusta abandonat.

El darrer tram del recorregut abans d'arribar al punt d'inici passa entre camps agrícoles i podrem veure amb claredat en direcció est l'ermita de Santa Brígida, situada al límit d'un penya-segat.

Consejos

TRAÇAT

 • Itinerari planer.

AIGUA

 • Trobarem fonts, no cal portar aigua.

PRECAUCIONS

 • Haurem d'entrar al recinte de la planta embotelladora, allà trobarem cotxes i vehicles pesants, estigueu alerta i camineu per les zones habilitades i indicades.
 • El tram del carrilet és compartit amb bicicletes, cal estar atents i caminar per un costat del camí.
 • En períodes de pluges fortes alerta amb les crescudes del riu.

METEO

 • El camí ofereix ombres pràcticament durant tot el recorregut.

TERRENY

 • Pista de terra.

MATERIAL

 • Portar calçat còmode.
 • Es recomana portar màquina de fotografiar.

ALTRES EQUIPAMENTS 

 • L'edifici de l'estació del carrilet és també Centre d'Informació Turístic.
 • El monestir de Santa Maria.
 • Per saber més coses sobre el suro i la seva història en relació a l'activitat humana, podeu visitar el Museu del Suro de Palafrugell.

Guárdate la ruta

Qué hay?

Que ver en: Les fonts d'Amer

Es mostren 1 - 9 de 9

458.0-Estació Carrilet

Punto de interes
Arquitectura
24/08/2017

La línia que unia Olot amb Girona va estar en funcionament entre els anys 1893 i el 1969, esdevenint una important via de comunicació al llarg del seu recorregut en un moment en què la indústria i els...

458.2-Lledoners-Falzies..

Punto de interes
Flora
24/08/2017

Aquí creixen aquests arbres d'escorça llisa i grisa, fulla caduca, allargada i una mica dentada, és molt habitual localitzar-ne prop de masies, tot i que també s'usa com a arbre ornamental en zones...

460-Esquerra suros+brucs

Punto de interes
Medio ambiente
24/08/2017

L'explotació del suro de l'alzina surera va esdevenir una activitat molt important a la província de Girona entre els s. XVIII i XIX, sobretot a partir de la descoberta del monjo dom Pérignon de les...

462-Aflorament Roques àcid

Punto de interes
Geología
24/08/2017

La geologia d'Amer és complexa, és un dels llocs de Catalunya amb més possibilitats de tenir un terratrèmol, doncs el creua una falla encara activa que va produir els grans moviments sísmics de l'any...

464-Font Aveurador

Punto de interes
Flora
24/08/2017

El  nom de la font  està relacionat amb la forma del recipient on cau l’aigua, semblant a un abeurador d’animals.

El bosc on estem hi ha molts castanyers, uns arbres que necessiten un ambient fresc i...

471-vern esquerre

Punto de interes
Flora
24/08/2017

Són arbres de ribera caducifolis que necessiten molta humitat per créixer, els podem trobar sobretot a tocar de l'aigua, però també en les planes al·luvials o zones inundables.

Són molt importants pel...

474-Magatzem Fusta amb tèrmits

Punto de interes
Fauna
24/08/2017

Alguns dels grans troncs de fusta que hi ha emmagatzemats a la intempèrie han estat colonitzats per unes formigues potser poc conegudes, es tracta de les formigues de la fusta o formigues fusteres.

Aq...

Imágenes
Valoración
/5
2 votos
100%
Valoraciones con comentarios Publicar valoración
Visitas

Que ver en: Les fonts d'Amer

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Les fonts d'Amer

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filtra por tipo
  Temática