Revenir

Can Sadurní

Route POI
Architecture
Fichier

Introduction

Masia de grans dimensions. Ja a finals del s. XV apareix amb el nom de Mas de l'Espluga. El1595 apareix com a Mas Sadurní. És una de les masies més boniques i ben conservades de Begues, i manté encara la tradició agrícola a través de les vinyes i les bodegues Montau de Sadurní. Una part dels edificis annexos ha estat destinada a restaurant. És un conjunt de planta rectangular amb planta baixa, pis, golfes i teulada de teula àrab a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. 

La porta del primer pis, presenta un trencaaigües ornamental, i a la llinda la inscripció "1•6 IHS 0•0", és a dir, la data de 1600 amb l'anagrama en lletres llatines "IHS", corresponent a l'abreviatura del nom grec de Jesucrist.

La galeria del costat esquerre amb set arcades de mig punt correspon a un altre edifici, habitatge on antigament residien els masovers.  

A la cantonada nord-oest de la masia es troba l'edifici que actualment alberga les caves on la família Sadurní elabora els seus vins escumosos.

Pocs metres passada la masia, a la dreta del camí, mig amagat, trobareu el forn de calç  en un estat de conservació precari, envaït per la vegetació. En aquest indret, a més de la masia amb el seu rellotge i el forn de calç, hi trobem uns lledoners meravellosos al costat de ponent de la masia. 

Images