Revenir

Fonts dels Cims i del Matagalls

Route POI
Environnement
Fichier

Introduction

Bastant a prop l’una de l’altra, primer passarem per la font del Cims. I a uns cinc minuts, seguint la traça de l’itinerari, arribarem a la del Matagalls

Són considerades també fonts cimals, com la resta que es troben a aquestes altituds, i més enllà dels arranjaments, a través d’un piló i una porxada respectivament, no deixen de ser les canalitzacions dels naixements dels seus respectius torrents.

Tant l’una com l’altra van ser arranjades pels Amics de l’Aplec de Matagalls. La dels Cims al 1981, mitjançant la canalització de l’aiguaneix natural fins al piló d’obra que podem veure actualment, dedicada a l’escriptor Josep Mª Folch i Torres (per això hi ha la figura del personatge del Patufet al seu capdamunt).

La del Matagalls, per la seva banda, ho va ser al 1982, i dedicada a Baden Powell i Mossèn Batlle (promotors de l’escoltisme a nivell mundial i català respectivament), tot i que ja es coneix un arranjament anterior del 1950 i un text d'Artur Osona del 1879 que ja en parla. La volta porxada que la protegeix i els pedrissos a banda i banda, la fan ideal per a un breu descans.

 

Images