Revenir

Ca l'Ixart

Visit
Architecture
Fichier

Description

Casa d'origen medieval, va ser ampliada als segles XVII i XVIII. A l'alçat consta de planta, un pis, graner alt i bodega. També hi ha una torre a la façana del carrer del forn, rectangular a la part baixa i octogonal a l'alta, amb coberta de fusta a vuit vessants i esgrafiats exteriors.

La construcció està feta amb maçoneria i reforçada amb carreus. Les bodegues de la casa són àmplies i estan voltades amb maó. El pati interior -que té un pou quadrat- està fet amb carreus.

Sota el vestíbul, pel carrer del forn, hi ha una sitja medieval, a les cambres de la planta noble hi ha habitacions cobertes amb arcs mixtilinis de fusta tallada.

Fa poc ha estat restaurada (1977) i també la bonica torre, molt deteriorada pel que fa als esgrafiats, per l'artista Josep Barceló, segons la idea del propietari.

Fora de la casa es troba un forn medieval que era de la vila.

Als maons del primer pis figura la data de 1767. També hi ha a la casa un arxiu familiar des del segle XVIII, per això sabem que es començà a construir l'any 1625. Tota la casa en general té actualment un aspecte grandiós i el seu interès artístic i arquitectònic és molt considerable.

Images
Évaluations
Aucun vote pour le moment
Évalutations avec commentaires Publier note