Vinyes amb La Llacuna al fons.
Portal d'entrada a la Plaça Major. La Llacuna
Plaça Major. La Llacuna.
Plaça Major i campanar de Santa Maria. La Llacuna.
La Llacuna.
Revenir

La Llacuna

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Al bell mig de les serres prelitorals

La Llacuna és el municipi més al sud de la comarca de l’Anoia al límit amb l’Alt Penedès i la Conca de Barberà, ocupant en part les planes d’Ancosa i la vall de la riera de la Llacuna, entra les serres d’Ancosa i Puigfred i la de Fontfregona, a la banda que limita ja amb la vall de Miralles. Per la banda del Penedès, el terme traspassa la carena de la serra d’Ancosa cap a la rasa i la serra de Baltà, fins al límit amb Font-rubí, i la zona de la Pollina

El municipi es format, a més del nucli de la Llacuna, pels llogarrets de Torrebusqueta i Rofes i alguns veïnats més disseminats, com són les Vilates, la Pollina, Baltà o les Barraques, agrupant en total uns 900 habitants. Els principals sectors econòmics en són l’agricultura i la ramaderia, però des de fa molts anys el municipi té molta tradició d’estiueig i des d'en fa alguns ha crescut força el sector del turisme rural.

El terme més planer és format per un gran entramat de conreus de cereals i vinya que es va tornant boscós a mesura que el relleu s’enfila vessants amunt, proliferant les pinedes i algunes alzines i roures en raconades més ombrívoles. El pas de la riera de la Llacuna pel bell mig de la plana, també fa possible l’existència de franges d’arbres de ribera amb la seva biodiversitat associada.

Els principals esdeveniments festius en són la Festa Major de la Llacuna, la setmana del primer diumenge d’agost, amb el protagonisme de les cercaviles, correfocs i balls tradicionals; l’Aplec de Vilademàger, l’últim diumenge de maig; Festa Major de Rofes, el segon diumenge d’agost; i la popular i concorreguda Fira de Sant Andreu, el primer diumenge de desembre, amb la degustació i venda dels productes de la matança del porc.

 

Sabies que...?

 

La Llacuna és coneguda per l’existència d’una multitud de fonts a les seves rodalies, que sempre fa més agradable una passejada pels seus voltants. 

 

No et perdis...

 

Els embotits i el formatge de la Llacuna, de gran tradició i qualitat. Hi ha gent que puja expressament des d’Igualada i pobles de l’Anoia i el Penedès per adquirir-ne. Diuen que el clima de la Llacuna els fa bé!

 

Què fer...?

 

No us perdeu una passejada o un aperitiu sota l’ombra dels porxos de la plaça Major de la Llacuna, que enamora pel seu pintoresquisme. 

 

Quan anar-hi...?

 

Sens dubte, els millors moments per visitar la Llacuna són per la Festa Major, a l’agost, quan podrem gaudir de les millors posades en escena de la viva cultura tradicional del poble (ball de diables, bastoners, drac, gegants...), i per la Fira de Sant Andreu, quan tot el poble surt al carrer a gaudir de les millors teques del porc, el primer diumenge de desembre.

 

Voltants...

 

A prop de La Llacuna, podem gaudir de totes les serres del Sistema Prelitoral Central: la d’Ancosa, de Miralles i de Queralt, on trobaràs més rutes a l’app de Natura Local.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
93 897 60 63
Consultori mèdic
93 897 70 07
Farmàcia
93 897 61 54
Bus Hillsa
93 891 25 61
Bus Masats
93 804 12 13
Informació i Turisme
93 897 68 30

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: La Llacuna

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: La Llacuna

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: La Llacuna

Es mostren 1 - 10 de 26
 • Filter by type
  Thème