Santa Càndia
Castell d'Orpí
Castell de Claramunt
Revenir

Riera de Carme

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Riera de Carme: de Santa Maria de Miralles a la Pobla de Claramunt

L’Espai Natural de la Riera de Carme (també dita de Miralles) ressegueix el curs fluvial que, procedent de Miralles, travessa els termes d’Orpí, Carme i la Torre de Claramunt fins que desemboca al riu Anoia al seu pas per la Pobla de Claramunt

La riera de Carme o de Miralles, que constitueix una vall amb caràcter propi, s’encaixa entre la serra de Collbàs (544 m) i el coll de la Llentia (484 m ), i entre la serra d’Orpinell (737 m) i la serra d’Espoia, amb el riu d’Agost o Gost, que recull les aigües d'aquesta última serra, com a prinicipal afluent, formant una vall d’un ric patrimoni natural i cultural molt interessant.

La màgia de la riera de Carme és que és un dels fenòmens naturals originadors i vertebradors d’aquest territori, ja que, amb independència de la importància de l’aigua per a la vida biològica, històricament se n’ha aprofitat la seva força hidràulica, tant per a usos domèstics com, sobretot, productius i industrials

En aquesta zona d’alt interès natural, dues terceres parts del sòl són forestals, amb predomini de pins, alzines i roures; es tracta per tant d’una vegetació principalment mediterrània septentrional i de matís ibèric continental. Morfològicament, la riera de Carme constitueix una cubeta d’erosió que la riera ha excavat en els conglomerats i les calcàries eocèniques. Així es formen els coneguts salts i gorgs de la riera, d’una bellesa per descobrir a través dels diversos itineraris proposats.

Mitjançant les 12 rutes que us proposem, descobrireu el ric patrimoni natural i cultural de la zona i les seves singularitats. Us recomanem que tasteu la gastronomia de la zona i descanseu en els allotjaments rurals amb encant amb els que compta.

 

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament de Carme
93 808 00 51
Ajuntament d’Orpí
93 808 01 39
Ajuntament de la Torre de Claramunt
93 801 03 29
Ajuntament de la Pobla de Claramunt
93 808 60 75
Ajuntament de Santa Margarida de Montbui
93 803 47 35
Ajuntament de Santa Maria de Miralles
93 808 03 01
Policia Local de Santa Margarida de Montbui
93 805 40 40
Mossos d’Esquadra (Comissaria d’Igualada)
93 875 98 40
Images
Itinéraires

Que voir à: Riera de Carme

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Riera de Carme

 • Filter by type
  Thème

Aucun résultat

Services

Que faire: Riera de Carme

Es mostren 1 - 10 de 53
 • Filter by type
  Thème