Castell de Claramunt
Santa Càndia
Castell d'Orpí
Volver

Riera de Carme

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

Riera de Carme: de Santa Maria de Miralles a la Pobla de Claramunt

L’Espai Natural de la Riera de Carme (també dita de Miralles) ressegueix el curs fluvial que, procedent de Miralles, travessa els termes d’Orpí, Carme i la Torre de Claramunt fins que desemboca al riu Anoia al seu pas per la Pobla de Claramunt

La riera de Carme o de Miralles, que constitueix una vall amb caràcter propi, s’encaixa entre la serra de Collbàs (544 m) i el coll de la Llentia (484 m ), i entre la serra d’Orpinell (737 m) i la serra d’Espoia, amb el riu d’Agost o Gost, que recull les aigües d'aquesta última serra, com a prinicipal afluent, formant una vall d’un ric patrimoni natural i cultural molt interessant.

La màgia de la riera de Carme és que és un dels fenòmens naturals originadors i vertebradors d’aquest territori, ja que, amb independència de la importància de l’aigua per a la vida biològica, històricament se n’ha aprofitat la seva força hidràulica, tant per a usos domèstics com, sobretot, productius i industrials

En aquesta zona d’alt interès natural, dues terceres parts del sòl són forestals, amb predomini de pins, alzines i roures; es tracta per tant d’una vegetació principalment mediterrània septentrional i de matís ibèric continental. Morfològicament, la riera de Carme constitueix una cubeta d’erosió que la riera ha excavat en els conglomerats i les calcàries eocèniques. Així es formen els coneguts salts i gorgs de la riera, d’una bellesa per descobrir a través dels diversos itineraris proposats.

Mitjançant les 12 rutes que us proposem, descobrireu el ric patrimoni natural i cultural de la zona i les seves singularitats. Us recomanem que tasteu la gastronomia de la zona i descanseu en els allotjaments rurals amb encant amb els que compta.

 

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ajuntament de Carme
93 808 00 51
Ajuntament d’Orpí
93 808 01 39
Ajuntament de la Torre de Claramunt
93 801 03 29
Ajuntament de la Pobla de Claramunt
93 808 60 75
Ajuntament de Santa Margarida de Montbui
93 803 47 35
Ajuntament de Santa Maria de Miralles
93 808 03 01
Policia Local de Santa Margarida de Montbui
93 805 40 40
Mossos d’Esquadra (Comissaria d’Igualada)
93 875 98 40
Imágenes
Rutas

Que ver en: Riera de Carme

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Riera de Carme

 • Filtra por tipo
  Temática

Sin resultados

Servicios

Qué hacer: Riera de Carme

Es mostren 1 - 10 de 53
 • Filtra por tipo
  Temàtica