Pesquera
Paissatge Banyoles
Pesquera Banyoles
Revenir

Banyoles

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

La ciutat de l’estany

Banyoles és un municipi situat al bell mig de la comarca del Pla de l’Estany, sent-ne de fet la capital. El terme és a majoritàriament ocupat per l’estany pròpiament dit, que n’és pràcticament el seu límit oest, i la trama del nucli urbà, i només cap a l’est i cap al nord conté perifèries de terrenys bàsicament agrícoles, amb les prolongacions de la seva àrea cap al puig Martirià i el Mas d’Usall, cap al nord, i els terrenys de Puigpalter cap a l’est

La ciutat de Banyoles, on s’aplega pràcticament tota la seva població, està ubicada a la riba oriental de l'estany, al mig d'una depressió natural que té el seu origen en la conca lacustre. Més enllà del nucli urbà, hi ha altres antics veïnats i petites urbanitzacions de continuïtat, agrupant un total d’uns 19.400 habitants (2018).

El municipi és el centre de serveis d’una certa extensió d’altres petits municipis rurals, sent a la vegada beneficiada per la seva relativa proximitat amb Girona. També hi té un pes significatiu la seva vocació d’estiueig i identitat turística, que ve de força enllà. El sector industrial també hi té certa representativitat, així com l’agrícola, que es conserva en certa part del municipi.

Pel que fa el medi físic, la presència de l’estany és, sens dubte, el principal element ambiental i signe d’identitat de la ciutat de Banyoles, amb un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural. Tenen també gran valor paisatgístic el conjunt de recs i hortes, així com el paisatge en mosaic agroforestal que s’inicia a les portes de la ciutat i s’estén cap al nord, l’est i el sud cap a la resta de la comarca.

Banyoles és una ciutat molt activa culturalment. En aquest sentit, sense poder ser massa exhaustius, els principals esdeveniments festius i més tradicionals del municipi són la Festa Major i la Fira de Sant Martirià, el cap de setmana anterior al 24 d’octubre i les Festes d’Agost, a mitjan agost, a més d’un munt de fires i actes culturals.

 

Sabies que...?

 

El monestir de Sant Esteve de Banyoles, situat al nucli antic del municipi, es una de les primeres fundacions monàstiques a Catalunya (al segle IX) i el bressol de la ciutat de Banyoles

 

No et perdis...

 

Un passeig en barca per l’estany, on et sentiràs captivat per la bellesa del paisatge que t’envoltarà.

 

Què fer...?

 

La passejada que enllaça el nucli antic, la plaça Major i tots els carrers i places del seu rodal, amb l’estany és molt recomanable. Si queden ganes, es pot prolongar durant una bona estona pel seu camí perimetral.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem per la Fira de Sant Martirià podrem gaudir amb les activitats eqüestres que s’hi organitzen, ja que la fira està dedicada sobretot al món del cavall.

 

Voltants...

 

A prop de Banyoles val la pena agafar la carretera de Mieres i Santa Pau i fer-la lentament, sense presses, i anar parant als pobles i racons.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
972 57 00 50
Policia Local
972 57 57 57
CAP
972 57 25 10
Farmàcia Alsius
972 57 05 95
Farmàcia Cubarsi
972 58 27 35
Bus Teisa
972 57 00 53
Taxi Banyoles
608 43 12 96
Taxi Balsach
629 62 45 84
Taxi Martí
679 74 52 57

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Banyoles

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Banyoles

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Banyoles

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thème