Nenúfars a l´Estany de Banyoles
Pesquera a l´Estany de Banyoles
Ànecs a l´Estany de Banyoles
Revenir

Volta a l´Estany

Route
26/09/2013
Fichier

Introduction

La Volta a l´Estany de Banyoles és una ruta de descoberta fantàstica en un entorn natural increïble. Mentre pasegem per la seva riba, descobrirem les seves peculiaritats geològiques i la seva biodiversitat, el seu passat prehistòric i com l´home també ha aprofitat la seva singularitat. Recorrerem les seves Pesqueres i admirarem la bellesa d´aquest entorn compartit entre la natura i l´home . Podrem observar el paissatge des de diferents miradors, conèixer els boscos que l´envolten i aprendre algunes coses sobre les diverses espècies d´aus, peixos i amfibis que l´habiten.

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Temps circulaire
 • Difficulté
  Facile
 • Durée
  2 heures 30 minutes
 • Slope
  48.00 meters
 • Distance
  8.55 km
 • Thème
  Faune et flore
  Architecture et environnement
  Aménagement paysager
 • Activité
  À pied
  À vélo
 • Évaluations

Slope graph

Description

Aquesta ruta de Banyoles, surt des de davant de l´oficina de turisme, deixant sempre l´Estany a la nostra dreta, passarem en primer lloc pel Jardí Històric, admirant els seus plataners i les Pesqueres. Seguirem ara còmodament en direcció a Els Desmais i l´Estanyol del Vilar, a on coneixerem entre altres coses el perquè de la seva forma.

Deixare la vora de l´Estany per anar cap a l´església de Porqueres, admirarem aquesta joia del romànic declarada Monument Nacional, per continuar en direcció a la Font del Rector. Ens desviarem del camí que envolta l´Estany per anar a la Punta Freixenet, des d'on tindrem bona vista del lòbul sud de l´Estany.

Seguirem la riba una bona estona fins tornar-nos a desviar, primer a l´esquerra per anar fins als estanyols Nou i d´en Cisó i després a la dreta per anar fins a la Cuaranya, lloc ideal per observar la vegetació i fauna autòctones de l´Estany.

Seguirem sempre en pla i recte fins a arribar al Bosc de Can Morgat, a on ens podrem delectar amb la seva vegetació típica d´alzinar humit. Uns metres més endavant ens desviarem a la dreta per arribar fins als Armadors, a on si, tenim paciència podrem observar diferents espècies d´aus, peixos i amfibis.

Passada la Llacuna dels Armadors, arribarem sense adonar-nos a la zona de Lió, i una mica més endavant a la Torre de Rem, podrem gaudir de la seva panoràmica o seure a descansar a les seves grades vegetals.

Tornarem a passejar entre arbres típics de vegetació de ribera, abans d´arribar a la Caseta de Fusta, lloc ideal per prendre un bany, l´únic de lliure accés.

Continuem el nostre recorregut i ens trobem el Parc de la Draga i el Parc Neolític, a on podrem conèixer més sobre els antics pobladors de Banyoles. Ens separarem de la vora de l´Estany, vorejar el Club de Natació, per tornar a la riba en direcció als Banys Vells, per descobrir com es van fer els recs i com es feien servir.

Ara ja només ens queda seguir tranquil·lament fins a l´inici del recorregut.

Astuces

Traçat

 • El traçat en si no presenta cap dificultat.

Aigua

 • Preveieu portar aigua sobretot a l´estiu, encara que trobareu fonts a Els Desmais, i a la caseta de Fusta.

 

Precaucions

 • Vigileu amb els cotxes al creuar la carretera per anar a l´Estany nou i tornar a la Punta freixenet.

 

Material

 • Protecció pels dies assoleiats de l’estiu. Crema, barret.
 • Màquina fotogràfica

 

 

 

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 17 de 17

Jardí Històric

Point d'intérêt
Architecture
26/09/2013

Els passeigs de l'Estany i les pesqueres, està declarat per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d´Interès Nacional en la categoria de Jardí Històric.

Les pesqueres de l'Estany de Banyoles són unes...

Travertí en formació

Point d'intérêt
Géologie
26/09/2013

A molts espais de l'estany com al costat de la pesquera Marimon o la Carpa d'Or es pot observar el travertí en formació.

El travertí, conegut com a pedra de Banyoles, és una roca sedimentària calcària...

Els Desmais

Point d'intérêt
Flore
26/09/2013

El paratge dels Desmais situat prop de l'Estanyol del Vilar, és un dels espais més romàntics i peculiars de l'Estany.

El nom de Desmais és degut de la presència d'aquest arbre d'origen asiàtic que amb...

Estanyol del Vilar

Point d'intérêt
Géologie
07/10/2013

L'Estanyol del Vilar és el més gran dels estanyols situats entorn de l'Estany de Banyoles. La seva forma de "8" ens delata que està format en realitat per dos enfonsaments càrstics units, amb una prof...

Esglèsia de Porqueres

Point d'intérêt
Architecture
26/09/2013

L'església és una joia del romànic del segle XII que ha arribat fins als nostres dies amb poques modificacions. Va ser declarada Monument Nacional el 3 de juny de 1931. 

El 5 d'abril de 1182 el...

Font del Rector

Point d'intérêt
Environnement
26/09/2013

Ens trobem a davant d'un clar exemple de font ferrosa, l'aigua que brolla té un gust especial, que li dóna el ferro que l'aigua subterrània porta dissolta després de travessar una zona de margues.

L...

Punta Freixenet

Point d'intérêt
Flore
Paysages
26/09/2013

Ens trobem a la Punta Freixenet, per on entra la major part de l'aigua subterrània de l'estany. En aquest punt tenim una bona vista de tot el lòbul sud de l'Estany. 

El camí d'entrada a la Punta és...

Estanyol Nou

Point d'intérêt
Géologie
07/10/2013

És el darrer estanyol que sorgí, conegut com a Estanyol Nou o de Can Silet, tingué lloc ben recentment, el 12 de novembre de 1978. Fa uns 40 metres de diàmetre i 7 de fondària. Es va formar enmig d...

Estanyol Cisó o Vermell

Point d'intérêt
Géologie
26/09/2013

L'estanyol d'en Cisó, també anomenat de la Ribera Castellana, o de'n Sisó, és un exemple d’estany eutròfic, per l'alta aportació de matèria orgànica i nutrients que contenen. En quedar enclotats...

La Cuaranya

Point d'intérêt
Flore
Faune
Paysages
26/09/2013

Ens trobem al mirador de la Cuaranya, un lloc privilegiat per observar la vegetació i fauna autòctones de l'Estany.

Entre els peixos hi trobem espècies autòctones com l’anguila, el barb de...

Bosc de Can Morgat

Point d'intérêt
Flore
26/09/2013

Ens trobem en una zona d'alzinar humit, a on hi ha diverses espècies d'arbres característics de boscos mediterranis, com les alzines, roures i pins, però també trobem la presència d'altres espècies...

Llacuna dels Armadors

Point d'intérêt
Flore
26/09/2013

Creada gràcies a un projecte Life-Natura de la UE, aquesta petita àrea inundable de poca profunditat és un lloc ideal per a l'observació de diverses espècies d'aus, peixos i amfibis.

Pel que fa a les...

Lió

Point d'intérêt
Flore
26/09/2013

Ens trobem en una zona de bosc de ribera, on també podem observar les plantes pròpies dels canyissars, molt a prop de l'aigua.

La vegetació que es desenvolupa a l'entorn de l'estany és pròpia d...

Torre del Rem

Point d'intérêt
Architecture
26/09/2013

Des d'aquest privilegiat mirador construit al 2004 amb motiu de la celebració del Campionat del Món de Rem a Banyoles, es veu pràcticament la totalitat de l'estany, especialment la zona nord i les...

Caseta de Fusta

Point d'intérêt
Flore
Paysages
26/09/2013

En l'àrea de la Caseta de Fusta podem gaudir d'un dels punts de bany a l'estiu, l'únic de lliure accés. Estem en una zona de bosc de ribera, a on dominen els verns, freixes, oms, plataners i...

Parc de la Draga i Parc Neolític

Point d'intérêt
Environnement
Autres
26/09/2013

El jaciment de La Draga (Banyoles) va ser descobert l'abril de 1990 i pertany al neolític antic, ara fa uns 7.000 anys. La Draga és l'únic jaciment prehistòric d'ambient lacustre de la península...

Els recs i els Banys Vells

Point d'intérêt
Architecture
Environnement
26/09/2013

A prop dels Banys Vells, podeu veure alguns recs de sortida de l'Estany que s'endinsen a la ciutat i us poden portar cap al centre.

La sortida de l'aigua de l'Estany es produeix principalment a través...

Images
Évaluations
/5
9 votes
88%
Évalutations avec commentaires Publier note

Ruta molt maca i entretinguda, hem apres molt

Lloc molt agradable i fàcil per a tothom .
Les visites

Que voir à: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thème