Pesquera a l´Estany de Banyoles
Ànecs a l´Estany de Banyoles
Nenúfars a l´Estany de Banyoles
Return

Volta a l´Estany

Route
26/09/2013
Index card

Introduction

La Volta a l´Estany de Banyoles és una ruta de descoberta fantàstica en un entorn natural increïble. Mentre pasegem per la seva riba, descobrirem les seves peculiaritats geològiques i la seva biodiversitat, el seu passat prehistòric i com l´home també ha aprofitat la seva singularitat. Recorrerem les seves Pesqueres i admirarem la bellesa d´aquest entorn compartit entre la natura i l´home . Podrem observar el paissatge des de diferents miradors, conèixer els boscos que l´envolten i aprendre algunes coses sobre les diverses espècies d´aus, peixos i amfibis que l´habiten.

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Difficulty
  Easy
 • Duration
  2 hours 30 minutes
 • Slope
  48.00 meters
 • Distance
  8.55 km
 • Theme
  Flora and fauna
  Architecture and environment
  Landscaping
 • Activity
  By foot
  By bike
 • Rating

Slope graph

Description

Aquesta ruta de Banyoles, surt des de davant de l´oficina de turisme, deixant sempre l´Estany a la nostra dreta, passarem en primer lloc pel Jardí Històric, admirant els seus plataners i les Pesqueres. Seguirem ara còmodament en direcció a Els Desmais i l´Estanyol del Vilar, a on coneixerem entre altres coses el perquè de la seva forma.

Deixare la vora de l´Estany per anar cap a l´església de Porqueres, admirarem aquesta joia del romànic declarada Monument Nacional, per continuar en direcció a la Font del Rector. Ens desviarem del camí que envolta l´Estany per anar a la Punta Freixenet, des d'on tindrem bona vista del lòbul sud de l´Estany.

Seguirem la riba una bona estona fins tornar-nos a desviar, primer a l´esquerra per anar fins als estanyols Nou i d´en Cisó i després a la dreta per anar fins a la Cuaranya, lloc ideal per observar la vegetació i fauna autòctones de l´Estany.

Seguirem sempre en pla i recte fins a arribar al Bosc de Can Morgat, a on ens podrem delectar amb la seva vegetació típica d´alzinar humit. Uns metres més endavant ens desviarem a la dreta per arribar fins als Armadors, a on si, tenim paciència podrem observar diferents espècies d´aus, peixos i amfibis.

Passada la Llacuna dels Armadors, arribarem sense adonar-nos a la zona de Lió, i una mica més endavant a la Torre de Rem, podrem gaudir de la seva panoràmica o seure a descansar a les seves grades vegetals.

Tornarem a passejar entre arbres típics de vegetació de ribera, abans d´arribar a la Caseta de Fusta, lloc ideal per prendre un bany, l´únic de lliure accés.

Continuem el nostre recorregut i ens trobem el Parc de la Draga i el Parc Neolític, a on podrem conèixer més sobre els antics pobladors de Banyoles. Ens separarem de la vora de l´Estany, vorejar el Club de Natació, per tornar a la riba en direcció als Banys Vells, per descobrir com es van fer els recs i com es feien servir.

Ara ja només ens queda seguir tranquil·lament fins a l´inici del recorregut.

Tips

Traçat

 • El traçat en si no presenta cap dificultat.

Aigua

 • Preveieu portar aigua sobretot a l´estiu, encara que trobareu fonts a Els Desmais, i a la caseta de Fusta.

 

Precaucions

 • Vigileu amb els cotxes al creuar la carretera per anar a l´Estany nou i tornar a la Punta freixenet.

 

Material

 • Protecció pels dies assoleiats de l’estiu. Crema, barret.
 • Màquina fotogràfica

 

 

 

Save the route

What is there

What to see in: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 17 de 17

Jardí Històric

Point of interest
Architecture
26/09/2013

Els passeigs de l'Estany i les pesqueres, està declarat per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d´Interès Nacional en la categoria de Jardí Històric.

Les pesqueres de l'Estany de Banyoles són...

Travertí en formació

Point of interest
Geology
26/09/2013

A molts espais de l'estany com al costat de la pesquera Marimon o la Carpa d'Or es pot observar el travertí en formació.

El travertí, conegut com a pedra de Banyoles, és una roca sedimentària...

Els Desmais

Point of interest
Flora
26/09/2013

El paratge dels Desmais situat prop de l'Estanyol del Vilar, és un dels espais més romàntics i peculiars de l'Estany.

El nom de Desmais és degut de la presència d'aquest arbre d'origen asiàtic que...

Estanyol del Vilar

Point of interest
Geology
07/10/2013

L'Estanyol del Vilar és el més gran dels estanyols situats entorn de l'Estany de Banyoles. La seva forma de "8" ens delata que està format en realitat per dos enfonsaments càrstics units, amb una prof...

Estanyol Nou

Point of interest
Geology
07/10/2013

És el darrer estanyol que sorgí, conegut com a Estanyol Nou o de Can Silet, tingué lloc ben recentment, el 12 de novembre de 1978. Fa uns 40 metres de diàmetre i 7 de fondària. Es va formar enmig d...

Estanyol Cisó o Vermell

Point of interest
Geology
26/09/2013

L'estanyol d'en Cisó, també anomenat de la Ribera Castellana, o de'n Sisó, és un exemple d’estany eutròfic, per l'alta aportació de matèria orgànica i nutrients que contenen. En quedar enclotats...

La Cuaranya

Point of interest
Flora
Wildlife
Landscapes
26/09/2013

Ens trobem al mirador de la Cuaranya, un lloc privilegiat per observar la vegetació i fauna autòctones de l'Estany.

Bosc de Can Morgat

Point of interest
Flora
26/09/2013

Ens trobem en una zona d'alzinar humit, a on hi ha diverses espècies d'arbres característics de boscos mediterranis, com les alzines, roures i pins, però també trobem la presència d'altres espècies...

Llacuna dels Armadors

Point of interest
Flora
26/09/2013

Creada gràcies a un projecte Life-Natura de la UE, aquesta petita àrea inundable de poca profunditat és un lloc ideal per a l'observació de diverses espècies d'aus, peixos i amfibis.

Pel que fa a les...

Lió

Point of interest
Flora
26/09/2013

Ens trobem en una zona de bosc de ribera, on també podem observar les plantes pròpies dels canyissars, molt a prop de l'aigua.

La vegetació que es desenvolupa a l'entorn de l'estany és pròpia d...

Torre del Rem

Point of interest
Architecture
26/09/2013

Des d'aquest privilegiat mirador construit al 2004 amb motiu de la celebració del Campionat del Món de Rem a Banyoles, es veu pràcticament la totalitat de l'estany, especialment la zona nord i les...

Caseta de Fusta

Point of interest
Flora
Landscapes
26/09/2013

En l'àrea de la Caseta de Fusta podem gaudir d'un dels punts de bany a l'estiu, l'únic de lliure accés. Estem en una zona de bosc de ribera, a on dominen els verns, freixes, oms, plataners i...

Parc de la Draga i Parc Neolític

Point of interest
Environment
Others
26/09/2013

El jaciment de La Draga (Banyoles) va ser descobert l'abril de 1990 i pertany al neolític antic, ara fa uns 7.000 anys. La Draga és l'únic jaciment prehistòric d'ambient lacustre de la península...

Els recs i els Banys Vells

Point of interest
Architecture
Environment
26/09/2013

A prop dels Banys Vells, podeu veure alguns recs de sortida de l'Estany que s'endinsen a la ciutat i us poden portar cap al centre.

La sortida de l'aigua de l'Estany es produeix principalment a...

Images
Rating
/5
9 votes
88%
Ratings with comments Publish rating

Ruta molt maca i entretinguda, hem apres molt

Lloc molt agradable i fàcil per a tothom .
Visits

What to see in: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Volta a l´Estany

Es mostren 1 - 10 de 12
 • Filter by type
  Theme