Ruta del nucli antic de Cabrera de Mar
Revenir

Clos de Ca l’Arnau

Route POI
Altres
Fichier

Introduction

Els edificis més rellevants i millor conservats trobats a Ca l’Arnau són les termes romanes més antigues de la península Ibèrica i el forn romà conservat en molt bon estat.

Entre el 1997 i el 1998 es va documentar i delimitar el conjunt arqueològic que hi ha a l’interior del clos, però no va ser fins al 2007 que es va definir tota la zona. Hi trobem restes romanes de dos períodes diferents: les termes romanes de finals de segle II aC, de quan Ilturo era un centre polític i administratiu; i l'espai de producció d'àmfores amb un forn del segle I aC en molt bon estat, que evidencia l’abandonament d’Ilturo com a espai residencial, per passar a ser un centre de producció.

De la primera fase, es conserven habitatges ordenats en terrasses que s’adapten al desnivell del terreny, amb absència de carrers creuats en angle recte. Ca l’Arnau és només un dels molts llocs on s’han trobat restes constructives de l’antiga Ilturo romana, a la qual avui ja se li suposa una extensió de més de tres hectàrees.

Peu de foto:

2A - Planta general de les restes excavades. Font: Ajuntament de Cabrera de Mar.

2B – Frontal del forn excavat. Font: Ajuntament de Cabrera de Mar.

2C – Façana de l’antiga masia de Can Rodón. Font: Arxiu Fundació Burriac.

2D -  Troballes a la zona de l’hort de Can Rodón 1969. Font: Arxiu Fundació Burriac.

Images