Rutes a Sta Perpètua de Mogoda
Revenir

Parc Bassa

Route POI
Autres
Fichier

Introduction

Si alguna cosa defineix aquest espai verd de 8 has, inspirador dels paisatges de la plana vallesana, és la seva gran bassa.  

La bassa de gairebé dos camps de futbol és obra de bioenginyeria ja que combina les funcions ornamentals amb el foment de la biodiversitat. Per exemple, la seva orientació fa que l’impuls del garbí, el vent dominant de la zona, afavoreixi la recirculació i s’oxigeni l’aigua.

L’aigua és d’origen freàtic, no se li afegeix clor, i això permet disposar de plantes aquàtiques i vegetació propera a l’aigua que alhora potencia una elevada biodiversitat: larves d’insectes que serviran d’aliment per les orenetes quan arribi la primavera, diferents espècies d’aus que  fan estada durant l’hivern, etc.

L’aigua de la bassa, a més de fomentar la biodiversitat, té un altre ús: regar la vegetació del parc.  A més, permet la realització d’activitats nàutiques, activitats esportives com el cable-wakeboard, i també disposa d’un espai per vaixells infantils.

A més de les activitats esportives i lúdiques, la bassa i el seu entorn són l’escenari d’activitats d’educació ambiental i de sensibilització que, en bona part s’organitzen i realitzen des de l’Aula del Parc. 

botó jugar

 

Images