Ruta del nucli antic de Cabrera de Mar
Zurück

Clos arqueològic de Can Modolell

Route POI
Altres
Datenblatt

Einleitung

Les primeres excavacions es van dur a terme entre 1974 i 1984 per la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, fet pel qual les troballes recuperades es conserven al Museu d’aquesta localitat.

La seva data fundacional es situa a inicis del segle I dC i el seu abandonament a inicis del segle III. El conjunt va ser reformat vers la segona meitat del segle I i el segle II amb una escala monumental, un pis superior i una estructura turriforme. Al llarg dels segle I i II es van incorporar, com a ofrenes, mobiliari (taules i bancs) i altres objectes decoratius en marbre, entre els que destaquen diversos altars.

Hauria estat un temple rural dedicat a diferents deus com Saturn i Silvà, també s’ha parlat de Mitra en base a una inscripció que pretesament parla de Kautes, un acompanyant de Mitra, però no hi ha consens científic en aquesta interpretació. En qualsevol cas, la importància del lloc, rau en que a més de santuari, seria un lloc d’interacció social i econòmica de tot el territori, depassant l’àmbit local, tot i estar vinculat a Iluro.

Les excavacions també han permès documentar ocupacions posteriors amb espais d’habitat i d’emmagatzematge a les sitges. No podem oblidar l’aparició de diferents enterraments.

Hom situa a la zona l’existència d’una capella dedicada a Sant Joan esmentada en documents del 1025 i 1304.

Bilder