Centre cívic "La Fràbrica". Cabrils
Església de la Santa Creu i poble de Cabrils.
Perfil del poble de Cabrils
Zurück

Cabrils

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La plana abraçada per la serra

El municipi de Cabrils és situat a l’interior de la comarca del Maresme, ocupant la capçalera de la riera de Cabrils, que desemboca a Vilassar de Mar. Excepte la part que mira al mar, el municipi es troba envoltat pels primers contraforts de la Serralada Litoral i els contraforts que formen el Montcabrer, al límit amb Cabrera de Mar, i el puig de sant Sebastià, al límit amb Vilassar de Dalt.

Formen la taca urbana el nucli antic del poble de Cabrils i les nombroses urbanitzacions residencials que el rodegen, agrupant uns 7.300 habitants (2018).

El municipi, provinent d’una agricultura hortícola i d’un petit sector industrial, és ara un gran espai residencial on hi predomina el sector serveis i el dinamisme cultural, encarat a un turisme de cap de setmana i de proximitat.

El petit terme, més enllà del nucli urbà i les urbanitzacions, es ocupat per la plana litoral, tot i que no arriba al mar, on queda un petit reducte agrícola a la zona de Can Tosca i la Resclosa, encaixada pels contraforts de la Serralada Litoral, on hi creixen, sobretot, pinedes i brolles.

Els principals esdeveniments festius de Cabrils són la Festa Major de la Santa Creu, a principis de maig; la Festa Major de Santa Elena, a mitjan agost; els Tres Tombs, per Sant Antoni, i la Diada de les Catifes de Flors, per Corpus.

 

Sabies que...?

 

La Mostra Gastronòmica de Cabrils és cèlebre a tota la comarca del Maresme i una de les més concorregudes. Per tastar els millors plats de l’excel·lent restauració del municipi.

 

No et perdis...

 

Les vistes de tot el terme des del turó de Montcabrer! Una passejada que val la pena.

 

Què fer...?

 

Una visita a l’Arborètum de Cabrils, una mostra botànica i un santuari dedicat a projectes de conservació d’espècies.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap a finals de febrer podrem gaudir de la caminada popular solidària de La Cabrilenca, una bona manera de conèixer alguns dels racons i camins de les rodalies de Cabrils.

 

Voltants...

 

A prop de Cabrils podem continuar descobrint paratges del Maresme central amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis de Cabrera de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Argentona i Dosrius.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 753 96 60
Policia Local
93 753 01 52
CAP Cabrils
93 750 74 10
Farmàcia
93 753 00 53
Centre Informació Parc de la Serralada Litoral
656 903 642
Bus Moventis Casas
93 798 11 00
Taxi Cabrils
689 99 32 56

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Cabrils

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Cabrils

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Cabrils

Es mostren 1 - 10 de 17
 • Filter by type
  Thema