Esglèsia de Sant Feliu amb el Castell de Burriac al fons.
Torre Ametller. Cabrera de Mar.
Vistes a Mataró des del Castell de Burriac.
Zurück

Cabrera de Mar

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

El contrast de la calma al costat de la capital maresmenca

Cabrera de Mar és un municipi situat al centre de la comarca del Maresme, en una petita vall oberta al litoral i fins a la carena a on s’ubica el castell de Burriac, a dalt del seu turó, i el Montcabrer, entre les localitats de Vilassar de Mar i Mataró, ocupant un dels límits del Parc Natural de la Serralada Litoral.

Més enllà del principal petit nucli que dóna nom al municipi, també formen aquest el nucli del Pla de l’Avellà, pràcticament una prolongació del nucli urbà de Vilassar de Mar, i l’antic veïnat disseminat d’Agell, a més d’algunes urbanitzacions residencials, agrupant un total de 4.600 habitants (2018).

Tradicionalment, la base de l’economia ha estat l’agricultura, amb predomini dels productes hortícoles. A partir de la dècada del 1960, els camps de conreu (on continuen predominant els conreus d’horta i de plantes ornamentals i flors, principalment clavells, amb la utilització d’hivernacles) han minvat una mica en benefici de la indústria i del turisme, tot i que l’activitat industrial ja va adquirir un relatiu desenvolupament des del principi del segle XX gràcies a la proximitat amb Mataró.

La línia de la costa està formada per una platja i un rerepaís immediat relativament pla tradicionalment ocupat per l’activitat hortícola. Per la seva banda, l’interior presenta un relleu accidentat a causa dels primers contraforts de la serra de Sant Mateu, amb predominança del les pinedes de pi blanc i pinyer.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Feliu, entre finals de juliol i principis d’agost; la Festa Major de Santa Elena d’Agell, a mitjan agost; la Festa de la Verema, cap a mitjan de setembre, i els Tres Tombs, pels volts de Sant Antoni.

 

Sabies que...?

 

Cabrera de Mar destaca per la seva especial cura en la dinamització del seu patrimoni cultural, on destaca la visita teatralitzada al castell de Burriac.

 

No et perdis...

 

Les espectaculars vistes del Maresme i de la Serralada Litoral des del capdamunt del turó del castell de Burriac. No en voldràs marxar!

 

Què fer...?

 

Una passejada seguint els passos de la ruta Pagesos i Senyors, una ruta amb audioguia per conèixer els racons amb més personalitat i història del poble. Demana-la al punt de visitants de Can Benet.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a principis  de juny podrem gaudir de la Fira Iberoromana de Cabrera, on durant un cap de setmana el poble esdevé l’antiga Ilturo.

 

Voltants...

 

A prop de Cabrera de Mar podem continuar descobrint paratges del Maresme central amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis d’Argentona i Dosrius.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 759 00 91
Policia local
93 759 00 91
Consultori mèdic Cabrera
93 754 04 42
Consultori mèdic Pla de l'Avellà
93 759 78 36
Farmàcia M. Arribas Nicolau
93 750 01 05
Farmàcia Mª Pilar Manchado Casillas
93 759 05 48
Bus Casas Moventis
93 798 11 00
Rodalies RENFE
900 41 00 41

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Cabrera de Mar

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Cabrera de Mar

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Cabrera de Mar

Es mostren 1 - 10 de 17
 • Filter by type
  Thema