Església de la Santa Creu i poble de Cabrils.
Perfil del poble de Cabrils
Centre cívic "La Fràbrica". Cabrils
Volver

Cabrils

Destino
14/02/2019
Ficha

Presentación

La plana abraçada per la serra

El municipi de Cabrils és situat a l’interior de la comarca del Maresme, ocupant la capçalera de la riera de Cabrils, que desemboca a Vilassar de Mar. Excepte la part que mira al mar, el municipi es troba envoltat pels primers contraforts de la Serralada Litoral i els contraforts que formen el Montcabrer, al límit amb Cabrera de Mar, i el puig de sant Sebastià, al límit amb Vilassar de Dalt.

Formen la taca urbana el nucli antic del poble de Cabrils i les nombroses urbanitzacions residencials que el rodegen, agrupant uns 7.300 habitants (2018).

El municipi, provinent d’una agricultura hortícola i d’un petit sector industrial, és ara un gran espai residencial on hi predomina el sector serveis i el dinamisme cultural, encarat a un turisme de cap de setmana i de proximitat.

El petit terme, més enllà del nucli urbà i les urbanitzacions, es ocupat per la plana litoral, tot i que no arriba al mar, on queda un petit reducte agrícola a la zona de Can Tosca i la Resclosa, encaixada pels contraforts de la Serralada Litoral, on hi creixen, sobretot, pinedes i brolles.

Els principals esdeveniments festius de Cabrils són la Festa Major de la Santa Creu, a principis de maig; la Festa Major de Santa Elena, a mitjan agost; els Tres Tombs, per Sant Antoni, i la Diada de les Catifes de Flors, per Corpus.

 

Sabies que...?

 

La Mostra Gastronòmica de Cabrils és cèlebre a tota la comarca del Maresme i una de les més concorregudes. Per tastar els millors plats de l’excel·lent restauració del municipi.

 

No et perdis...

 

Les vistes de tot el terme des del turó de Montcabrer! Una passejada que val la pena.

 

Què fer...?

 

Una visita a l’Arborètum de Cabrils, una mostra botànica i un santuari dedicat a projectes de conservació d’espècies.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap a finals de febrer podrem gaudir de la caminada popular solidària de La Cabrilenca, una bona manera de conèixer alguns dels racons i camins de les rodalies de Cabrils.

 

Voltants...

 

A prop de Cabrils podem continuar descobrint paratges del Maresme central amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis de Cabrera de Mar, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Argentona i Dosrius.

Teléfonos de contacto

Emergències
112
Ajuntament
93 753 96 60
Policia Local
93 753 01 52
CAP Cabrils
93 750 74 10
Farmàcia
93 753 00 53
Centre Informació Parc de la Serralada Litoral
656 903 642
Bus Moventis Casas
93 798 11 00
Taxi Cabrils
689 99 32 56

Enlaces de interes

Imágenes
Rutas

Que ver en: Cabrils

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Actividad y dificultad
  A pie
  En bicicleta
  A caballo
 • Filtra por tipo
  Tipología
  Tipo de terreno
  Temática
Visitas

Que ver en: Cabrils

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filtra por tipo
  Temática
Servicios

Qué hacer: Cabrils

Es mostren 1 - 10 de 17
 • Filtra por tipo
  Temàtica