Plaça Sant Martí. Carme.
Carrer de Sant Martí. Carme.
Carme
Sant Martí de Carme
Zurück

Carme

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Tot baixant cap al riu Anoia

Carme és un  municipi de la comarca de l’Anoia situat en plena vall de la riera de Carme, entre els primers contraforts de les serralades prelitorals i la vall del riu Anoia a l’altura de Capellades i la Torre i la Pobla de Claramunt. La vall queda emmarcada entre les serres de Collbàs, d’Orpinell i d’Espoia, amb altures que van dels 300 als gairebé 740 del puig d’Orpinell.

A més del nucli de Carme, el municipi és format pel veïnat de les Esplugues de Carme i una petita part de la urbanització de les Pinedes de l’Armengol al límit amb el terme de la Torre de Claramunt, agrupant un total d’uns 800 habitants.

El terme és compost majoritàriament per un mosaic agroforestal format per les pinedes mediterrànies i els conreus de cereals i algunes vinyes. Al fons de la vall de la riera de Carme, trobem també petites franges de bosc de ribera, que enriqueixen el patrimoni natural de la zona.

L’esdeveniment festiu més destacat del municipi és la Festa Major de Carme, pels volts de 16 de juliol, amb cercavila i balls populars. Per Pasqua es fan les Caramelles i l’aplec a l’ermita de Collbàs, i per Nadal, un pessebre vivent.

 

Sabies que...?

 

Pràcticament tot els curs de la riera de Carme és un Espai Natural Protegit amb gran riquesa d’ambients de ribera. És, segurament, el més valuós patrimoni natural del municipi, que val més d’una passejada.

 

No et perdis...

 

A l’estiu, si baixa prou aigua, un bon bany en un dels gorgs que ens ofereix la riera de Carme al llarg del seu recorregut.

Les vistes des de l’ermita de Collbàs de la vall de la riera de Carme i les serres de les seves rodalies.

 

Què fer...?

 

No marxem sense passejar pels carrers del nucli antic, sobretot el carrer Major, que s’hi accedeix per un pintoresc pas cobert.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a mitjan mes de maig, podrem gaudir de la Firaverd de Carme, una exposició jardinera i relacionada amb l’entorn paisatgístic del municipi, a més d’una fira d’artesania de fibres naturals i d’antigues activitats del bosc i la natura, amb presència de demostracions d’oficis com filadora de fus manual, filadora de roda mecànica, teixidora, trementinaire...

 

Voltants...

 

A prop de Carme, podem gaudir de totes les serres del Sistema Prelitoral Central: la d’Ancosa, de Miralles i de Queralt, on trobaràs més rutes a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 808 00 51
Consultori mèdic
93 808 03 03
Farmàcia
93 808 01 65
Bus Hispano Igualadina
93 804 44 51
Taxi Joan Sendra
636 99 53 84

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Carme

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Carme

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Carme

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema