Zurück

Sant Boi de Llobregat

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Entre el Montbaig i la plana del delta

Sant Boi de Llobregat és un municipi situat al sud de la comarca del Baix Llobregat, estès entre els primers contraforts del massís del Garraf, el riu Llobregat i la plana del delta del Llobregat per la seva banda dreta. El terme és dividit en tres parts molt ben diferenciades: la part nord i oest, zona muntanyosa, amb els límits de Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent de Llobregat; la part central, profusament urbanitzada, amb el nucli urbà, les urbanitzacions de continuïtat i la zona industrial i de grans superfícies comercials; i al sud i al sud-est, en plena plana deltaica, la zona agrícola a base d’hortes de regadiu.

Sant Boi de Llobregat és un municipi metropolità de creixement accelerat durant gran part del segle XX, en plena explosió demogràfica i industrial, agrupant actualment uns 82.000 habitants (2018). Tot i que actualment la indústria i els serveis hi tenen un pes determinant, l’agricultura tradicional del paisatge del delta del Llobregat ha sobreviscut a la plana deltaica, sota la protecció actual del Parc Agrari del Llobregat.

Sant Boi, tot i la proximitat amb Barcelona, s’ha resistit a quedar-ne a l’ombra, esdevenint una ciutat amb una identitat pròpia molt marcada i amb un dinamisme cultural molt interessant. Gairebé cada cap de setmana hi ha actes i esdeveniments interessants, a més de reeixides propostes de caire ambiental

El paisatge del terme de Sant Boi és profusament marcat per les tres parts diferenciades esmentades anteriorment. Per una banda tenim les brolles i pinedes que encatifen la part muntanyosa, zona en gran part d’antigues vinyes abandonades a principis de segle XX a causa de la fil·loxera, i per l’altra, a la plana deltaica, els conreus de regadiu s’escampen per gairebé tota l’extensió.

Els principals esdeveniments festius i culturals del municipi són la Festa Major, al mes de maig; els Tres Tombs, al mes de febrer; la Festa de la Capvuitada, una setmana després de la Festa Major; l’aplec de Sant Ramon, a finals d’agost o principis de setembre, i, sobretot, la Fira de la Puríssima, cap a principis de desembre, a més d’una bona colla d’esdeveniments culturals com la Festa Romana, els Jocs Florals, la Mostra Gastronòmica de la Carxofa o el Festival de Música Altaveu.

 

Sabies que...?

 

La carxofa que es cultiva a la plana del delta, entre els camps de Sant Boi i del Prat de Llobregat, és d’una varietat de qualitat excepcional. Si n’és l’època, busqueu-ne!

 

No et perdis...

 

La impressionant panoràmica des del turó de Montbaig, on també trobarem la popular ermita de Sant Ramon, molt estimada pels santboiencs.

 

Què fer...?

 

Una passejada per les restaurades ribes del riu Llobregat al seu pas per Sant Boi. Podrem veure fauna aquàtica i tot!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a principis de desembre podrem gaudir d’un dels esdeveniments més dinàmics de la ciutat al llarg de l’any: la Fira de la Puríssima.

 

Voltants...

 

A prop de Sant Boi de Llobregat podrem descobrir altres racons amb els itineraris que des de l’app de Natura Local s’ofereixen als municipis de Castelldefels i Esplugues de Llobregat.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 635 12 00
Policia Municipal
93 640 01 23
CAP Montclar
93 652 91 16
CAP Molí Nou
93 654 33 00
CAP Vinyets
93 652 50 13
Farmàcia Capell
93 640 13 45
Farmàcia Pérez Urpina
93 640 19 37
Tren FGC
012
Baix Bus
902 02 33 93
Bus Soler i Sauret
93 632 51 33
Baix Taxi
93 471 00 00
Ràdio Taxi Baix Llobregat
93 630 30 30

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Sant Boi de Llobregat

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Sant Boi de Llobregat

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Sant Boi de Llobregat

Es mostren 1 - 10 de 19
 • Filter by type
  Thema