Zurück

Palamós

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

L’essència marinera a l’empara de les Gavarres

Palamós és un municipi situat al mig de la costa de la comarca Baix Empordà, al principi meridional de la plana baixempordanesa coneguda com l’Empordanet. El terme va de la costa pròpiament dita i el nucli principal fins als propers vessants de les Gavarres abraçant la vall de la riera de Bell-lloc. Entremig del mar i la muntanya hi trobem part de l’estret final meridional de la plana empordanesa, formada per la discreta vall de la riera de l’Aubi, abans de canviar de rasant ja cap a la plana de Calonge.

El terme de Palamós, més enllà del vell nucli principal, anomenat el Pedró, i el seu animat creixement demogràfic i urbanístic, amb el barri de la Platja i l’absorció de l’antic poble de Sant Joan de Palamós, agrupa altres veïnats i urbanitzacions més separades, com el Figuerar, el Pi d’en Xana i la Fosca, agrupant un total d’uns 17.800 habitants (2018).

De l’esplendor del seu port, a causa del transport marítim, de la producció de la industria surotapera, i la seva relació amb tota mena d’oficis relacionats amb la mar, com els mestres d’aixa, constructors d’embarcacions, Palamós ha passat a ser una important plaça turística i comercial, tot i que hi ha lloc per a la industria i, en menor mesura, per la l’agricultura i la pesca, centrada sobretot amb la pesca de la gamba.

Al llarg del medi físic  del terme de Palamós, trobarem la plana que forma la discreta vall de la riera de l’Aubi, clapejada de petites elevacions emboscades, com les del puig d’en Xifre i puig d’en Perals, que trenquen el geomètric mosaic de conreus i camps amb clapes de pinedes. D‘altra banda, al litoral palamosí hi trobarem les grans i petites cales amagades, connectades pels camins de ronda i que reposen a la base de turons emboscats o alts penya-segats, amb ambients rupícoles. I, finalment, la vall de Bell-lloc, on hi trobem boscos on els arbres dominants són l’alzina i el suro i on la presència de la riera de Bell-lloc permet el desenvolupament d'un ambient de zona més humida.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major, cap a finals de juny; la Revetlla de Sant Pere, el dia 28 de juny; la festivitat de la Verge del Carme, cap a mitjan juliol; la Festa Major de Sant Joan, el primer cap de setmana d’agost; l’aplec a Bell-lloc, el diumenge més proper al dia 11 de setembre, entre altres.

 

Sabies que...?

 

Palamós presumeix d’una de les grans cales més ben conservades de tota la Costa Brava, Cala Castell, gràcies a la defensa popular quan ja hi havia projectada una gran urbanització. Val la pena visitar-la!

 

No et perdis...

 

Sens dubte, el camí de ronda que connecta pràcticament totes les cales i platges del litoral palamosí. Grans paisatges i racons!

 

Què fer...?

 

Recomanem una visita al Museu de la Pesca de Palamós per conèixer millor el seu passat, present i futur mariner.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem durant el mes d’octubre coincidirem amb el Palamós Gastronòmic, unes jornades que ens permeten tastar la millor gastronomia relacionada amb el peix de la llotja de Palamós i la cuina marinera per excel·lència.

 

Voltants...

 

A prop de Palamós podem continuar descobrint els racons de la Costa Brava i els seus rodals amb els itineraris que trobem a l’app de Natura Local als municipis de Palafrugell, Begur, Sant Feliu de Guíxols i Vall-llobrega.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Rathaus
972 60 00 26
Stadtpolizei
972 60 20 77
Krankenhaus Palamós
972 60 01 60
Farmàcia Clares Vigo
972 31 48 41
Farmàcia Baviera
972 31 41 70
Farmàcia Matamala
972 31 41 23
Bus
902 30 20 25
Taxi
872 01 10 13

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Palamós

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Palamós

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Palamós

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema