Vistes a Pals.
Vistes als Masos de Pals.
Vistes a Pals amb el Montgrí de fons.Pals.
Collita de l'arròs a Pals.
Camps d'arrossars a Pals.
Zurück

Pals

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La plana de l’arròs

Pals és un municipi situat al litoral de la comarca del Baix Empordà, a la zona coneguda com l’Empordanet, amb el terme ocupant bona part de plana empordanesa, a la zona meridional del Baix Ter, i els vessants nord i nord-oest de les muntanyes de Begur.

El municipi de Pals es divideix en dos nuclis tradicionals, Pals i els Masos de Pals, i algunes modernes urbanitzacions, tant a la coneguda platja de Pals com a prop dels altres nuclis, però és conegut, sobretot, per la situació del nucli antic al cim d’un puig poc enlairat i la seva llarga platja. Actualment agrupa uns 2.500 habitants estables (2018), però la seva vocació turística el fan un municipi amb una important població flotant

L’agricultura tradicional sobre el planer cobert antigament per estanys i aiguamolls que, en el cas de Pals, van ser assecats i destinats al conreu de l’arròs, sobreviu amb cert bon estat de salut, tot i que el municipi disposa d’una important mà d’obra dedicada als serveis i a l’especialització turística de l’indret, en plana Costa Brava.

El medi físic ve determinat per tres grans sectors: la plana interior, dedicada a una agricultura herbàcia; la plana més litoral o vora els recs, on destaquen els arrossars, tot i que també sobreviu algun petit aiguamoll i sistema dunar litoral; i els vessants emboscats per pinedes i alzines de les muntanyes de Begur.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Pals, a principis d’agost; la Sega Tradicional de l’Arròs, a l’octubre; la Plantada Tradicional de l’Arròs, al juny, i el Pessebre Vivent, al desembre, entre molts d’altres esdeveniments turístics i culturals.

 

Sabies que...?

 

El nom de Pals ve de Palus, terreny pantanós en llatí, la caracteritza principal d’aquest sector de la plana riberenca del Ter abans que tot esdevingués arrossars i terrenys dessecats. Actualment, en algun racó del litoral, encara podem viure aquell passat d’aiguamolls.

 

No et perdis...

 

La Campanya Gastronòmica de l’Arròs de Pals, on podràs tastar els millors arrossos fets amb el producte del terrer més proper!

 

Què fer...?

 

A part de la preceptiva passejada pel nucli antic de Pals, el Pedró des d’on Josep Pla admirava aquest tros de país, és recomanable pujar al Quermany Gros, un autèntic mirador de l’Empordanet.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap a principis de desembre podrem participar de la Marxa dels Arrossars, una bona caminada pel mig d’aquest bonic paisatge del Baix Ter arrossaire.

 

Voltants...

 

A prop de Pals podem continuar descobrint els racons de la Costa Brava i els seus rodals amb els itineraris que trobem a l’app de Natura Local als municipis de Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí i l’Estartit.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
972 63 61 61
Policia Local
972 66 77 77
CAP
972 63 70 24
Farmàcia dels Masos
972 66 77 30
Farmàcia de Pals
972 66 81 36
Bus Sarfa
972 30 06 23
Taxi Costa Brava
972 61 22 22
Taxi Europa
639 13 26 33
Taxi Capsur
619 30 38 52

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Pals

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Pals

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Pals

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Filter by type
  Thema