Ajuntament de Dosrius.
Canyamars.
Can Massuet. El Far. Dosrius.
Vistes a Sant Iscle i Santa Victòria des de la plaça Espanya. Dosrius.
Carrer de Sant Llop. Dosrius.
Sant Iscle i Santa Victòria. Dosrius.
Sant Iscle i Santa Victòria. Dosrius.
Return

Dosrius

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

Al bell mig de les valls del Corredor

Dosrius és un municipi de l’interior muntanyenc del Maresme, ocupant pràcticament totes les valls de la riera de Dosrius o de Canyamars i de Can Rimbles, separades per la serra de la Vallalta, entre la carena del Corredor, fins pràcticament al seu vessant vallesà, i la del turó de Tarau i la de la serra de Polseruda i de Montalt, ja en els vessants d’Argentona, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Munt. 

A més del petit nucli de Dosrius, també formen el municipi el llogarret de Canyamars, a l’interior de la vall, i l’antic veïnat disseminat de Sant Andreu del Far, al caire de la carena del Corredor, a més d’algunes grans urbanitzacions, que possibiliten una població actual de més de 5.000 habitants.

El terme es prolíficament emboscat amb grans pinedes que n’encatifen una gran part. A les raconades més ombrívoles també s’hi troba ben còmode l’alzina, i, vora les rieres, arbres de bosc de ribera i algunes pollancredes. A les poques zones planeres de les valls s’hi conserven els camps de conreu, però el municipi té llarga tradició forestal, sobretot en l’explotació del carbó d’alzina. La proximitat amb Mataró li ha permès ser des de fa molts anys un indret amb molta tradició d’estiueig.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Llop a Dosrius, el cap de setmana més proper al dia 1 de setembre; la Festa Major de Canyamars, la primera setmana d’agost; la Fira del Bosc de Canyamars, el segon cap de setmana d’octubre, i la Fira de Dosrius, l’Ecofira, durant la primavera.

 

Sabies que...?

 

Al terme de Dosrius, a dalt de la carena, hi trobem el santuari del Corredor, un dels indrets més emblemàtics d’aquesta part de la Serralada Litoral. Un indret de visita molt recomanable!

 

No et perdis...

 

La possibilitat de dormir en una cabana penjada a dalt d’un arbre!

 

Què fer...?

 

A part de les breus visites als reduïts nuclis de Dosrius i Canyamars, amb les seves esglésies d’origen ben antic, cal perdre’s per les remotes masies de les valls més recòndites, rieres amunt, on encara trobarem certa activitat pagesa.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a mitjan mes d’octubre podrem gaudir de les Fira del Bosc de Canyamars, una bona manera d’anar a gaudir d’un bon dia a l’entorn d’aquest petit poble entre valls.

 

Voltants...

 

A prop de Dosrius trobarem el municipi d’Argentona, amb un bon patrimoni cultural i unes bones rutes per les seves rodalies i al castell de Burriac, que trobareu a l’app de Natura Local.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
93 791 80 14
Consultori mèdic Dosrius
93 791 90 84
Consultori mèdic Canyamars
93 791 90 84
Consultori mèdic El Far
93 791 61 73
Farmàcia Buireu
93 791 95 07
Farmàcia Sousa Martínez
93 791 81 28
Bus Sagalés
902 13 00 14
Tren RENFE
900 41 00 41
Taxi Andreu
666 60 89 16
Taxi Montse
666 13 76 91

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Dosrius

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Dosrius

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Dosrius

Es mostren 1 - 10 de 24
 • Filter by type
  Theme