Ullastrell
Santa Maria d'Ullastrell
Can Font. Ullastrell.
Vistes a Ullastrell
Vistes a Can Palet. Ullastrell.
Vistes a Montserrat des de Ullastrell.
Return

Ullastrell

Destiny
14/02/2019
Index card

Presentation

El poble de les panoràmiques

Ullastrell és un municipi situat a l’oest de la comarca del Vallès Occidental, al límit amb la del Baix Llobregat. El terme ocupa principalment una enlairada carena entre valls d’alguns dels afluents de l’esquerra de la riera de Gaià o del Morral, que en forma en una part el límit amb el Baix Llobregat, i una part de la vall de la riera de Salzes, gairebé al límit per l’est. El fet que la carena vertebral del terme estigui pràcticament rodejada de torrents, li dóna al territori un aspecte airejat i amb una part bellament altívola sobre el seu entorn. 

El nucli principal del municipi el trobem gairebé al límit oest del terme allargassat a banda i banda de la part més alta de la cadena, sent un lloc molt cobejat per a les segones residències de vallesans i barcelonins, moltes d’elles esdevenint amb els anys residències fixes, cosa que ha facilitat un creixement de la població molt accentuat. Entre el poble tradicional i les urbanitzacions, Ullastrell sobrepassa actualment els 2.000 habitants (2018), quan fins ben bé a finals dels segle XX mai havia arribat als 1.000.

Part del terme no urbanitzat ha passat amb els anys d’estar dedicat pràcticament a l’activitat agrícola, destacant-ne la vinya i altres conreus de secà, a més d’algunes extensions de fruiters, a estar ocupat per erms i bosquines de pi, i, tot i que sobreviuen alguns reductes pagesos de bona reputació, l’agricultura és una activitat molt minvada, sent el sector serveis el majoritari. 

Els principals esdeveniments festius d’Ullastrell són la Festa Major, a mitjan agost; les Festes de Serralavella, una festa de mitjan Quaresma ben peculiar d’aquest poble, al quart dimecres de Quaresma, i la Fira de l’Oli, el tercer cap de setmana de gener, a on es prova l’oli nou de les varietats locals.

 

Sabies que...?

 

Ullastrell, tot i haver perdut molta terra agrícola, continua conservant petites produccions ben reputades. Si hi aneu, passeu-vos per la botiga del Celler Vitícola d’Ullastrell, que hi trobareu sorpreses i petites joies de l’entorn

 

No et perdis...

 

Les Festes de Serralavella, que tot i que el dia principal és el quart dimecres de Quaresma, una part més íntima per a la gent del poble, s’allarguen fins el cap de setmana següent. 

 

Què fer...?

 

Un bona cosa a fer a Ullastrell és comprar i tastar el seu conegut mató. Boníssim!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el tercer cap de setmana de gener podrem gaudir de la Fira de l’Oli, amb venda i degustació d’olis i altres activitats relacionades amb aquesta petita producció al mateix molí d’oli del celler d’Ullastrell.

 

Voltants...

 

A prop d’Ullastrell podem visitar el conjunt de les esglésies visigòtiques de Sant Pere i el parc de Vallparadís, a Terrassa, un petit oasi enmig de la urbs. També podrem gaudir amb l’interessant patrimoni industrial i modernista de la ciutat.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
93 788 72 62
Policia local
93 788 72 62
Consultori mèdic
93 730 44 48
Farmàcia
93 780 90 60
Bus TGO
93 778 00 88
Taxi
608 79 53 34

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Ullastrell

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme
Visits

What to see in: Ullastrell

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: Ullastrell

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Theme